Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

ASUS ROG Phone 5s: Camera lui ROG Phone 5 revine, parcă având un plus la selfie


A I i n
 Share

Recommended Posts

<b>ASUS ROG Phone 5s: Camera lui ROG Phone 5 revine, parcă având un plus la selfie</b>ASUS lansase deja generaţia ASUS ROG Phone 5, cu o cameră triplă în spate şi o cameră selfie surprinzător de bună, de 24 MP. ASUS ROG Phone 5s pare să preia aceiaşi senzori, fără diferenţe. E vorba despre o cameră principală de 64 MP, cu deschidere F/1.8

 

 

ASUS lansase deja generaţia ASUS ROG Phone 5, cu o cameră triplă în spate şi o cameră selfie surprinzător de bună, de 24 MP. ASUS ROG Phone 5s pare să preia aceiaşi senzori, fără diferenţe. E vorba despre o cameră principală de 64 MP, cu deschidere F/1.8 şi PDAF, pixeli de 0.8 microni şi mărime a senzorului de 1/1.73 inch. Apoi vine o cameră de 13 MP ultrawide, cu deschidere F/2.4 şi unghi de 125 de grade. A treia cameră este cea Macro, de 5 MP, cu deschidere F/2.0, apoi vine bliţul LED. Camera filmează 8K la 30 FPS, dar şi în 4K la 60 FPS.

 

Video-review ASUS ROG Phone 5s, secțiunea Cameră

 

 

Senzorul principal este unul Sony IMX686, cu tehnologie Quad Bayer, dar fără stabilizare optică. Acest senzor se mai găsea şi pe ASUS ZenFone 8, ASUS ZenFone 7, Nubia Red Magic 5S şi ROG Phone 3. Funcţiile camerei includ mod Portrait, Timelapse, Night Mode, Panorama, dar şi modul Pro, cu care umbli la balans de alb, expunere, ISO, shutter, focalizare. 

 

În faţă se afla o cameră selfie de 24 MP, integrată fără breton, orificiu sau alte sacrificii de design. Pur şi simplu strica simetria unei frunţi mai groase, unde îţi odihneşti degetele când te joci. Are deschidere F/2.5, nu are autofocalizare şi filmează Full HD. 

 

Hai să vedem cum stăm cu galeria foto!

 

2022-01-13-asus-rog-phone-5s-mostre-foto-ziua-271367.jpg

 

Fotografiile au fost realizate la începutul lunii decembrie, dar un decembrie călduros şi însorit, aşa că o să vedeţi destule poze supraexpuse, în bătaia soarelui. Selfie-urile sunt foarte clare şi detaliate, pielea e undeva între smooth şi realistă, la nivel de pori. Îmi place cum au fost redaţi ochii, în detalii bogate şi exprimând suficiente emoţii. 

 

ASUS ROG Phone 5s - Mostre Foto (selfie): PXL_20211201_133326015.jpg

 

A doua colecţie de selfie-uri are o cromatică excelentă: la soare pielea e galbenă nu albă, nasul e puţin mai roşu, ca şi obrajii, iar fundalul e natural estompat. Îmi văd toţi porii şi ridurile de expresie, dar şi scamele de pe geaca. Văd şi o mică abatere la Bokeh deasupra capului meu, cu blur aplicat aiurea, uitând de acele crengi de copac.

 

ASUS ROG Phone 5s

 

Sunt surprins să văd o cameră ultrawide de calitate pe acest smartphone, fără vreo abatere de la culori şi detalii şi peste ce ne-a oferit Nubia Red Magic 6 Pro la acest capitol, de exemplu. Puncte bonus pentru nuanţele de roşu de la jucăriile pentru copii, care rămân de un roşu pragmatic, nu se duc spre roz sau vişiniu. Chiar şi cu soarele în faţă nu am remarcat artefacte sau reflexii aiurea şi umbrele sunt corect redate.

 

ASUS ROG Phone 5s

 

Cerul arată bine, vegetaţia e de un verde plăcut şi nu văd prea multe deformări de subiecţi pe lateral. Am încercat şi nişte poze cu aspect 16:9, dar e ceva zgomot în ele la distanţe de peste 2-3 metri şi parcă le prefer pe cele clasice 4:3. Zoom-ul pe la 2-3X e acceptabil, dar Macro-urile nu prea m-au mulţumit. Avem rate-uri de Bokeh şi la busturile de statuie, cameră uitând să blureze şi ramura din spate. 

 

PXL_20211201_130640528_592x444.jpg

 

A se remarca şi răceala culorilor ce apare când soarele intra în nori spre final de galerie. Tot spre final am apreciat frunzele cele pergamentate de toamnă şi iarna, dar şi arborele cu coroana uriaşă, care încape în cadru doar cu captura ultrawide.  De apreciat auriul copacului capturat la final şi vă las să savuraţi în galerie şi nuanţele viu colorate ale trenuleţului de jucărie de lângă carusel. Aici am văzut prima dată culori mai calde la camera principală şi mai reci la cea ultrawide. 

 

Sunt impresionat de cameră selfie în primul rând, apoi de cea principală şi apoi de cea ultrawide. Ar putea fi cele mai bune de la ASUS de până acum, în zona de gaming.

 

ASUS ROG Phone 5s - Mostre Foto (seara): P_20211109_012608.jpg

 

Ne mutăm la Timişoara şi vedem ce ştie camera în condiţii low light. În primul rând uitaţi de cameră ultrawide, ea produce rezultate albastrii sau verzui. Camera principală se descurcă ceva mai bine, dar e mai aproape de telefoanele midrange decât de cele flagship. Nu mă înţelegeţi greşit, capturează destulă lumină şi capturile sunt clare şi nu sunt exagerate sursele de lumină, dar e şi destul de mult zgomot la distanţă.

 

rog%20phone%205s%20catena_592x445.jpg

 

Zoom-ul nu impresionează, nici focalizarea de aproape, iar la testul cu farmacia Catena, logo-ul e prea intens redat.  Îmi place totuşi cum cade lumina pe clădirea cu uşa deschisă din spate. Galbenul dat de lumini e unul plăcut, nu e muştar, nu e icter.

 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • .Lenor locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.