Jump to content

Marcelo a ajuns la 23 de trofee cu Real Madrid și poate intra în istorie la finalul acestui sezon


MS13 Huski
 Share

Recommended Posts

profimedia-0653527341

 

Marcelo a câştigat, odată cu Supercupa Spaniei, al 23-lea său trofeu cu Real Madrid şi l-a egalat pe legendarul Paco Gento la capitolul palmares în istoria clubului madrilen.

 

Marcelo, 23 de trofee cu Real Madrid

 

Chiar dacă nu a intrat decât în ultima parte a jocului (min. 86, în locul compatriotului său Vinicius), Marcelo a putut adăuga un nou titlu palmaresului său impresionant, depăşind un alt jucător emblematic al lui Real Madrid, fostul său coleg, Sergio Ramos, care are 22 de trofee cu Real.

Fundaşul brazilian l-ar putea depăşi pe Paco Gento, omul care a cucerit 6 trofee ale Ligii Campionilor, dacă Real Madrid câştigă la La Liga, Liga Campionilor sau Cupa Regelui, competiţii în care elevii lui Carlo Ancelotti sunt în cursă.

Marcelo a câștigat cu Real Madrid 5 campionate ale Spaniei, 4 Ligi ale Campionilor, 4 Cupe Mondiale ale Cluburilor, 3 Supercupe ale Europei, două Cupe ale Spaniei şi 5 Supercupe ale Spaniei, între care şi cea obţinută duminică, la Riad.

Aflat în ultimele 6 luni de contract, Marcelo nu a jucat prea mult în acest sezon, Ferland Mendy fiind titular pe postul de fundaş stânga. Brazilianul nu a disputat decât şapte meciuri în 2021/2022, după 15 ani petrecuţi la Real Madrid. El a venit la Real în 2007, de la Fluminense.

 

Carlo Ancelotti, un nou trofeu cu Real Madrid după 7 ani

 

Carlo Ancelotti a câştigat un nou trofeu cu Real Madrid, Supercupa Spaniei, după şapte ani şi 24 de zile de la ultimul său succes pe banca madrilenă, Cupa Mondială a Cluburilor, pe 20 decembrie 2014, şi a ajuns astfel la 5 titluri cu formaţia spaniolă.

Supercupa Spaniei este al doilea trofeu naţional pe care îl câştigă Ancelotti cu Real Madrid, după Cupa Spaniei (2014). Restul succeselor italianului s-au înregistrat în Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Cupa Mondială a cluburilor în primul lui mandat la Madrid (2013-2015).

''Pentru mine, să fiu la Real Madrid este o şansă şi o mândrie că pot antrena această echipă. Vom lupta pentru toate competiţiile'', a declarat Ancelotti în conferinţa de presă de după meci, când a fost întrebat de singurul titlu care îi lipseşte, cel de campion al Spaniei.

Cu 21 de trofee în total în carieră, Ancelotti ocupă abia locul 7 în Spania la acest capitol, într-o ierarhie dominată de Miguel Munoz (14), Zinedine Zidane (12), Luis Molowny (8) şi Vicente del Bosque (7).

 

sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.