Jump to content

"Cred că a fost o situaţie mizerabilă!" Rafael Nadal a reacționat după ce Novak Djokovic a fost expulzat din Australia


MS13 Huski
 Share

Recommended Posts

2020 French Open - Day Fifteen

 

Rafael Nadal regretă absenţa marelui său rival Novak Djokovic de la actuala ediţie a Openului Australiei, după ce autorităţile din această ţară i-au retras viza jucătorului sârb.

 

Ce spune Rafael Nadal despre Novak Djokovic

 

Rafael Nadal și Novak Djokovic au câte 20 de titluri de Grand Slam în palmares, la fel ca şi elveţianul Roger Federer, absent de la Melbourne după ce a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale la genunchi.

"Situaţia ideală în lumea sportului este ca cei mai buni jucători să fie pe teren şi să dispute cele mai importante evenimente, fără îndoială. Dacă Novak Djokovic ar juca aici, ar fi mai bine pentru toată lumea, fără îndoială", a declarat Nadal luni, după victoria în trei seturi (6-1, 6-4, 6-2) în faţa americanului Marcos Giron, în primul tur de la Australian Open 2022.

Djokovic, care a câştigat de 9 ori în cariera sa turneul de Grand Slam de la Antipozi, ultima oară anul trecut în luna februarie, a fost deportat duminică din Australia, după ce justiţia din această ţară a confirmat anularea vizei sale de către autorităţi.

Numărul unu mondial şi-a atras critici pentru că a refuzat vaccinarea împotriva Covid-19 şi pentru că a luat parte la evenimente publice luna trecută, deşi a fost testat pozitiv.

 

Cu toate acestea, Rafael Nadal, favoritul numărul 6 al competiţiei de la Melbourne, consideră că Djokovic nu este singurul vinovat pentru "situaţia teribilă'' cu care ne-am confruntat în ultimele două săptămâni şi că şi alţii trebuie să împartă responsabilitatea în acest caz.

"Cred că a fost o situaţie mizerabilă. El nu este singurul care a făcut probabil lucrurile rău în acest caz. Deci, la nivel personal, da, mi-ar face plăcere să-l văd jucând aici. Dacă este corect sau nu să joace aici, asta este o altă discuţie şi nu mai vreau să vorbesc niciodată despre asta", a adăugat spaniolul.

Rafael Nadal a început noul sezon câştigând toate cele 4 meciuri pe care le-a disputat la revenirea în circuit, după ce s-a infectat recent cu Covid-19.

 

Dusan Lajovic: "Susținerea pentru Novak Djokovic este mare"

 

Novak Djokovic se bucură de o mare susţinere din partea jucătorilor la turneul Australian Open, susține conaţionalul său Dusan Lajovic, a doua zi după expulzarea liderului mondial ATP din Australia.

Puţini jucători au acceptat să comenteze decizia guvernului federal australian în prima zi a Grand Slam-ului de la Melbourne, dar Lajovic susţine că limbile sunt mai dezlegate în vestiar.

"Nu ştiu părerile jucătorilor de top. Dar am văzut că băieţii îl susţin. Eu cred că este foarte susţinut. Am vorbit cu băieţii la vestiare şi peste tot în cadrul turneului mi se pare că susţinerea este mare", a declarat Lajovic, 39 ATP, după ce l-a învins în primul tur pe ungurul Marton Fucsovics (35 ATP) cu 6-3, 4-6, 6-1, 6-7 (6), 6-1.

Sârbul a adăugat că jucătorii de top care au evitat să-şi arate susţinerea faţă de Djokovic o fac din cauză că absenţa primului favorit reprezintă un obstacol mai puţin în drumul lor către titlu.

Un alt jucător sârb, Laslo Djere, a afirmat că afacerea în care a fost implicat Djokovic l-a făcut să-şi schimbe părerea despre Australia: ''Eu cred că nu doar sârbii, dar lumea întreagă a văzut ceea ce s-a întâmplat şi va avea o opinie diferită faţă de Australia''. Djere (51 ATP) a fost eliminat în primul tur de canadianul Denis Shapovalov (14 ATP) cu 7-6 (3), 6-4, 3-6, 7-6 (3).

Lajovic a considerat că Djokovic va avea de luat decizii dificile în privinţa turneelor sale viitoare, în timp de Djere este convins că adversităţile îl vor întări şi mai mult: ''Aşa funcţionează şi este în mentalitatea sârbească''.

 

sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.