Jump to content

Intel pregătește un miner ASIC de Bitcoin


Recommended Posts

Intel pregătește un miner ASIC de Bitcoin

 

Intel ar putea lansa în curând un ASIC miner de Bitcoin, mai ieftin și mai eficient decât cele aflate deja pe piață. Acesta poartă numele de cod „Bonanza Lake” și este realizat cu hardware complet nou, neavând la bază cipuri grafice sau procesoare existente.

 

În teorie, dacă Intel va avea capacitate de producție mare și prețuri mai mici decât Bitmain și Bitfury, presiunea de cumpărare asupra plăcilor video va scădea. Momentan, GPU-urile reprezintă singura modalitate accesibilă de mining pentru diverse monede digitale, ASIC-urile de Bitcoin fiind extrem de scumpe și greu de găsit. Dacă mining-ul de Bitcoin cu ASIC-ul Intel va fi mult mai profitabil decât cel cu plăci video, minerii vor migra în număr mare spre acesta și vor renunța la plăci video pe măsură ce dificultatea Ethereum crește și profitabilitatea scade.

 

ASIC-ul Intel va fi dezvăluit în cadrul International Solid-State Circuits Conference, iar calendarul conferinței îl prezintă drept o soluție de mining foarte eficientă din punct de vedere energetic. Momentan, nu se cunosc informații referitoare la specificații, disponibilitatea și preț.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.