Jump to content

Va fi mult mai ușor să cumperi o placă video în 2022!


Recommended Posts

Review Gigabyte RTX 3080 Vision OC

 

Cu episodul 1/12 aproape gata, sezonul 2022 a început promițător… cu siguranță mai bine decât anul trecut. Iar veștile bune continuă să curgă, ori mai de grabă, prețurile plăcilor video încep să scadă. Îmi place să scriu știri de genul, mai ales când sunt susținute de dovezi palpabile, venite de la surse de încredere.

 

De data asta avem date de la 3DCenter, o companie care a urmărit atent evoluția prețurilor din Germania și Austria (da, este relevant și pentru piață românească) și a observat o scădere constantă a prețurilor. În acest fel, o placă video precum RTX 3090 se vinde acum la 177% din prețul normal, o scădere de vreo 10 procente comparativ cu începutul lunii acesteia. Iar dacă asta devine un trend, până spre vară-toamnă am putea primi plăci video la prețuri apropiate de MSRP. Sună ireal, nu?

 

Va fi mult mai usor sa cumperi o placa video in 2022 - Tabel evolutie preturi 3DCenter pentru Germania si Austria

 

Hai să vă mai zic una. AMD Radeon RX 6800XT este o placă video care se vindea în primele zile ale anului la 178% din prețul recomandat de producător. În doar câteva zile, prețul pentru acest model a scăzut cu circa 11 procente. Adică cam 1:1 cu evoluția prețurilor pentru plăcile NVIDIA. Iar cu picajul recent al pieței de criptomonede și cu trecerea monedei Ethereum la un sistem Proof of Stake, minerii vor fi din ce în ce mai puțin interesați de plăcile video de gaming și își vor îndrepta atenția spre sisteme special gândite pentru minat.

 

Cu un 2022 care este deja marcat de revenirea la o normalitate pe care nu am mai simțit-o de foarte mult timp, am curajul să cred că va fi mult mai ușor să pui mâna pe o placă video nouă. Semne bune anu’ are!

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.