Jump to content

Rafael Nadal este "la doi pași" de Grand Slamul #21, dar surprinde: "Sincer, din adâncul inimii, nu sper!"


TLG YuukiKING
 Share

Recommended Posts

ATP Heritage Celebration - Inside

 

Rafael Nadal (35 de ani, locul 5 ATP) s-a calificat în semifinalele Australian Open după victoria cu Denis Shapovalov (22 de ani, locul 14 ATP), scor 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3. 

 

Astfel, spaniolul mai are două meciuri de câștigat pentru a ajunge la Grand Slamul cu numărul 21 din carieră. Momentan, el se află la egalitate cu rivalii Roger Federer (40 de ani, locul 17 ATP) și Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP). 

Rafael Nadal, declarație surprinzătoare despre Grand Slamul cu numărul 21: "Din adâncul inimii, nu sper!"

 

Chiar dacă are șansa să stabilească un record absolut în tenisul masculin, Nadal nu este prea impresionat de idee și nici nu e disperat să-i întreacă pe ceilalți doi. În schimb, ibericul a explicat că este mulțumit că face ceea ce îi place, tenisul, iar fericirea lui nu depinde de cine va reuși să ajungă la numărul 21.

 

"Ei bine, pentru mine, faptul că suntem la egalitate la 20 este singurul lucru care spune că suntem martorii unei perioadei grozave din sportul nostru, iar pentru mine este o adevărată onoare să fac parte din ea, fără niciun dubiu. Și nu sper la nimic. Pur și simplu merg înainte. Mă bucur să joc tenis, așa cum am spus-o de sute de ori.

 

Dar, sincer, din adâncul inimii, nu sper. Sigur că vreau să câștig în continuare, dar faptul că iubesc ceea ce fac este mai important decât să am mai multe Grand Slamuri decât ceilalți. Vreau să continui să joc cât de mult pot, nu? Sigur că în ultimele șase luni s-au întâmplat multe. Sunt într-o poziție din care pot să câștig turneul, sunt în semifinale, așa că e minunat.

Legat de ce se poate întâmpla în viitor, sincer nu îmi pasă atât de mult. Nu cred că fericirea mea depinde de deținerea unui Grand Slam în plus față de alții sau invers", a răspuns Nadal, conform Express. 

 

Rafael Nadal a primit un nou ceas înainte de Australian Open

 

Fostul lider mondial a continuat tradiția și în acest an înainte de turneul de la Melbourne. Nadal, un mare pasionat al ceasurilor, își cumpără sau primește unul nou înainte de fiecare turneu de Grand Slam, iar ediția acestui an de la Australian Open nu a făcut excepție.

 

Nadal continuă colaborarea fructuoasă cu producătorul elvețian de ceasuri de lux Richard Mille, iar ultimul cadou primit din partea brandului este impresionant. Înainte de Australian Open, spaniolul a primit modelul "RM 35-03 Automatic Rafael Nadal", estimat la nu mai puțin de 187.000 de euro.

 

Pe site-ul oficial al producătorului, ceasul făcut în colaborare cu tenismenul este descris astfel: "RM 35-03 Automatic Rafael Nadal inaugurează un nou mecanism denumit 'rotorul fluture'. Această invenție îi acordă purtătorului control direct în mișcarea automată. Este un mod total fără precedent de a menține legătura între ceas și purtător în orice circumstanță".

 

În prezent, Rafael Nadal este la egalitate cu Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) și Roger Federer (40 de ani, locul 17 ATP) la numărul de Grand Slamuri. Fiecare are câte 20, iar spaniolul poate stabili un record absolut în tenisul masculin dacă obține titlul la Australian Open. 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.