Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Prețurile GPU-urilor de mining au scăzut foarte mult în ultima vreme


Recommended Posts

How To Determine If A GPU Has Been Used In Mining Or Not - Appuals.com

 

Vești bune dacă plănuiți să cumpărați în curând o placă video. GPU-urile de mining de la Sapphire nu par să fie la mare căutare, iar prețurile au scăzut foarte mult. Modelul cel mai performant, Sapphire X080 cu GPU Radeon RX 6700M, a fost lansat acum câteva luni la un preț recomandat de 750 euro și la un moment dat a sărit cu mult peste pragul de 1000 euro. De câteva săptămâni însă prețul a ajuns iarăși la MSRP, dar plăcile au rămas în stocurile distribuitorilor. Cum mining-ul de Ethereum nu mai este la fel de profitabil ca acum 3 luni luni, este foarte posibil ca și cererea de plăci video de gaming să scadă.

 

În teorie, prețurile ar trebui să înregistreze reduceri substanțiale pe măsură ce minerii renunță la rig-uri. S-a întâmplat asta acum 4 ani, când mining-ul de Ethereum nu mai era profitabil și cu siguranță se va întâmpla și în viitor. Să nu uităm că pe lângă creșterea dificultății și scăderea cotației Ethereum mai este și migrarea blockchain-ului la algoritmul proof of stake, care probabil va scoate din schemă majoritatea minerilor cu GPU-uri.

 

În concluzie, sunt șanse mari ca anul acesta să vedem GPU-uri la MSRP. TSMC crește capacitatea de producție, iar dacă profitabilitatea pe Ethereum mining va continua să scadă o să vedem oferte foarte bune la plăci video și pe piața second hand. Deja prețurile plăcilor video au început să scadă simțitor.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Foarte utila informatia! Multumesk de informatie!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.