Jump to content

Concurs online gratuit de programare pentru elevii cu vârste între 7 și 14 ani. Înscrierile încep de mâine


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

dreamstime_s_37705368.thumb.jpg.8ace33c9f4f96e1db86597f995feea39.jpg

 

Elevii cu vârste între 7 și 14 ani pot participa gratuit la Olimpiada Națională de Scratch-Coding 2022, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Înscrierile au loc în perioada 1-31 martie 2022, perioadă în care se depun și proiectele. Sunt admise proiecte de tipul: poveste, joc, animație sau mixt, respectând tema Olimpiadei care va fi afișată in prima zi de concurs, se arată în anunț.

 

Olimpiada se desfășoară online, proiectele fiind realizate acasă, la clubul de informatică sau la scoală și vor fi postate direct pe site-ul www.scratch.mit.edu.

 

  • Subiectele pentru concurs vor fi afișate în prima zi de concurs, pe site-ul www.NKCC.info.

 

Limbajul de programare pentru proiectul de la Olimpiadă este Scratch 3.0. Acesta este un limbaj de programare intuitiv, creat special pentru copii, după cum se arată în anunț. Categoriile de vârstă ale elevilor sunt: 7-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani.

 

Iată în ce constau premiile:

 

  • Premiul 1: Smartphone Samsung A03S
  • Premiul 2: Mouse gaming RAZOR
  • Premiul 3: ADATA USB memeory stick 64 Gb

 

Proiectele vor fi jurizate de o comisie de arbitrii ce va fi constituită din profesori de informatică și ingineri software, conform comunicatului.

 

Cum înscrieți copiii la concurs?

 

  1. se creează individual (fiecare copil în parte) un cont pe site-ul NKCC.info, gratuit. Acest cont se creează o singură dată, la început, și permite participarea acelor elevi la toate olimpiadele si competițiile ulterioare organizate de pe site-urile NKCC.info (naționale) și IKCC.info (internaționale).
  2. se creează un cont individual pentru fiecare copil pe site-ul oficial al Scratch: (www.scratch.mit.edu)
  3. copiii se vor înscrie la Olimpiadă direct din contul lor NKCC.info, începând cu 1 martie 2022, apasand pe INSCRIE-TE ACUM.
  4. se vor realiza proiectele cu subiectul Olimpiadei direct pe contul de Scratch 3.0, deschis pe www.scratch.mit.edu
  5. înainte de ultima zi de depunere (31 martie 2022), copiii vor finaliza proiectul pe Scratch.mit.edu si vor publica proiectul (vor apăsa SHARE in contul scratch.mit.edu) apoi vor depune linkul către acel proiect în contul de pe nkcc.info. Detalii pe www.NKCC.info >> Reguli. 
  6. proiectul trebuie sa fie original, 100% scris de competitor. Nu sunt admise remixuri, coduri copiate parțial sau integral de la alți elevi sau programatori.

 

Calendarul concursului este următorul:

 

  • 1 martie 2022: deschiderea concursului (începând cu această dată copiii se pot înregistra și depune proiectele);
  • 31 martie 2022: ultima zi de depunere a proiectelor;
  • 15 aprilie 2022: afișare rezultate și câștigători.

 

Câștigătorii vor primi trofee, medalii, premii și diplome. De asemenea, se vor acorda diplome speciale pentru: script excepțional, scenariu excepțional și animație excepțională. 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.