Jump to content

MWC 2022: TCL are un concept de smartphone pliabil care se pliază atât spre interior, cât și spre exterior - TCL Ultra FLEX


TLG YuukiKING
 Share

Recommended Posts

<b>MWC 2022: TCL are un concept de smartphone pliabil care se pliază atât spre interior, cât și spre exterior - TCL Ultra FLEX</b>La Mobile World Congress 2022 cei de la TCL au venit încărcați de noi dispozitive, printre care tablete, telefoane și smartphone-uri pliabile concept. Un exemplu este acest TCL Ultra Flex - un telefon pliabil care se poate deschide atât spre exterior

 

La Mobile World Congress 2022 cei de la TCL au venit încărcați de noi dispozitive, printre care tablete, telefoane și smartphone-uri pliabile concept. Un exemplu este acest TCL Ultra Flex - un telefon pliabil care se poate deschide atât spre exterior, cât și spre exterior. Gândiți-vă la un Galaxy Z Fold 3 care se deschide atât ca o carte, cât și spre interior precum un Mate Xs.

 

Aflăm faptul că TCL folosește aici o balama rotativă la 360 grade și un display flexibil care se îndoaie odată cu aceasta. Din video vedem mai clar ce înseamnă deschiderea în două direcții și trebuie spus că avem de-a face cu o propunere dificilă din punct de vedere tehnic, asta pentru că ecranul trebuie să ofere dublă rezistență la pliere, față de un telefon care se deschide într-un singur sens.

 

Avem acea bandă de deasupra balamalei care ne duce cu gândul la telefoanele pliabile Flexpai și la autobuzele cu  burduf de pe timpuri, iar din câte aflăm - cel puțin în stadiul de prototip, acest TCL Ultra Flex este atât de predispus eșecului încât ecranul a cedat chiar în ziua unei prezentări restrânse din New York, acolo unde publicația Engadget nu a mai avut acces la telefonul funcțional.

 

 

Ecranul folosit are 8 inch și este un PLP AMOLED cu rezoluție de 2480 x 1860 pixeli, iar cei de la Engadget mai spun că telefonul scoate tot soiul de zgomote ciudate la manevrare. Pe lângă acesta, TCL a oferit și o sesiune hands-on pentru conceptul Fold n' Roll inițial anunțat în aprilie anul trecut, telefon pliabil și rulabil în același timp, care de la 6.7 inch se poate extinde până la 8.8 inch. Îl vedei și pe acesta în clipul de mai sus.

 

Greu de spus dacă aceste concepte vor ajunge vreodată produse comerciale, pentru că de când prezintă TCL asemenea prototipuri, încă nu am avut un telefon pliabil de la ei lansat pe piață. Compania pare a bifa mai degrabă partea de brevete de design. 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • .Lenor locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.