Jump to content

Toți copiii ucraineni aflați în România vor fi încriși în școli în aceleași condiții cu cei români.


PokerTHK
 Share

Recommended Posts

Copii-covid-masca-InquamPhotos-Casian-Mi

 

Toți copiii ucraineni aflați în România vor fi încriși în școli în aceleași condiții cu cei români, iar cetățenii ucraineni se vor putea angaja fără a avea nevoie de o viză de muncă, a decis, luni, Guvernul.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat că toți copiii ucraineni, inclusiv cei care nu solicită protecție în baza dreptului la azil, vor beneficia de dreptul la educație în aceleași condiții cu copiii români. Aceștia vor avea dreptul și la cazare gratuită în cămine, dreptul de a primi alocație de hrană, rechizite, gratuitate pe transport și vor beneficia de schema de vaccinare din programul național.

În învățământul universitar, Ministerul Educației va putea aproba un număr suplimentar de locuri, în limita a 20%. Va fi acordată, pentru 90 de zile, o subvenție la cazare pentru studenți de 50 de lei, plus subvenție de masă de 20 de lei.

În ceea ce privește protecția copilului, având în vedere că sunt deja mulți copii neînsoțiți care au sosit din Ucraina, în fiecare județ sau sector al Capitalei va fi constituit un grup operativ pentru a găsi soluțiile adecvate pentru aceștia. În acest moment, sunt 186 de copii ucraineni îngrijiți în centre specializate din 9 județe, a precizat Cărbunaru.

Ucrainenii se vor putea angaja fără a avea nevoie de o viză de ședere în scop de muncă, a mai decis Guvernul.

În România se află în prezent peste 80.000 de cetățeni care au fugit din Ucraina, dintre aceștia peste 30.000 fiind minori, a precizat Cărbunaru.

Sursa

Edited by FROG ZEW
Editare lock time.
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.