Jump to content

"E ridicol!". Simona Halep, asemănată cu Rafael Nadal înaintea duelului cu Sorana Cîrstea


sLoww ToV
 Share

Recommended Posts

profimedia-0436296695

 

Simona Halep (30 de ani, 26 WTA) va juca împotriva Soranei Cîrstea (31 de ani, 27 WTA) în optimile turneului Indian Wells.

 

Simona Halep, asemănată cu Rafael Nadal înainte de meciul cu Sorana Cîrstea

 

Meciul este unul special, având în vedere că cele două s-au întâlnit ultima dată în 2010. Înainte de duelul 100% românesc de la turneul american, marea Chris Evert (67 de ani) a comparat-o pe Halep cu Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP).

 

Legendara jucătoare a explicat că românca seamănă cu Nadal prin prisma faptului că, pentru a ajunge în vârf, amândoi au trebuit să lucreze în plus față de ceilalți sportivi din circuit.

 

"Simona Halep este o altă jucătoare care, la fel ca Rafael Nadal, a trebuit să muncească mai mult la antrenamente, la sala de forță sau în meciuri.

 

Este cunoscută pentru meciurile de trei seturi și revenirile ei, nu este înaltă sau puternică fizic, așa că trebuie să se bazeze mai mult pe jocul de picioare și mișcarea din teren. Cred că depinde doar de ea.

 

Sunt un mare fan al Simonei, îmi place jocul ei, cred că poate să bată oricare dintre jucătoarele clasate mai sus decât ea.

 

Nu pot să cred că a fost cap de serie numărul 24 înainte de startul turneului. E ridicol, dar știu că este așa din cauză că a fost accidentată. Nu a jucat prea mult, dar are tot ce trebuie pentru a reveni în top.

 

E mai bună decât aproape toate aceste jucătoare și se mișcă la fel de bine ca cele mai bune jucătoare din circuit", a explicat Evert, conform Tennis365.

 

Simona Halep și Sorana Cîrstea, meci cu miză financiară uriașă

 

Duelul Simona Halep-Sorana Cîrstea va avea și o miză financiară considerabilă. Pentru că au ajuns până în această fază a competiției, cele două sportive din România s-au ales deja cu 94.575 de dolari şi cu 65 de puncte în clasamentul WTA, însă cifrele s-ar putea îmbunătăți.

 

Prezența în sferturile de finală ale turneului din California va fi recompensată cu suma de 179.940 dolari, dar și cu 120 de puncte în clasamentul WTA.

 

Momentan, Sorana conduce la duelurile directe, 2-1, iar cel mai recent duel s-a înregistrat în 2010, la Cincinnati , atunci când Sorana Cîrstea s-a impus clar și lejer cu 6-2, 6-4.

 

În afara calificării în sferturile de finală la Indian Wells, duelul este unul de orgoliu: cine se impune, va fi de luni, 21 martie 2022, jucătoarea din România cel mai bine clasată în ierarhia WTA.

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.