Jump to content

Netflix începe să te taxeze suplimentar dacă îți împarți contul cu paraziți

Nathen
 Share

Recommended Posts

Netflix-Logo-780x470.jpg

Netflix a devenit unealta de zi cu zi a consumatorului de filme și seriale. În mod normal, te-ai aștepta ca deținătorii unui cont să-și împartă credențialele cu familia, prin așa-numitele household plans, însă relațiile de prietenie au devenit ceva mai dulci și mai meaningful odată ce ai ales, de fapt, să-ți lași amicii să-ți paraziteze contul.

Lui Netflix îi pute lucrul ăsta, în așa măsură încât a început de ceva vreme să gândească soluții care să combată această practică de a folosi platforma fără să marci banul pentru propriul abonament. Pentru că, deși poți fi băiat finuț și să contribui cu o sumă modică (gen, să faci chetă) pentru contul deținătorului pe care-l parazitezi, Netflix nu știe dacă tu chiar faci asta și nici nu trece cu vederea faptul că nu plătești prețul întreg.

Testele cu pricina au fost urmate de încă o serie de teste, iar noile metode includ taxarea suplimentară a celor care adaugă profilurile prietenilor pe un cont care nu este împărțit exclusiv de membrii aceleiași familii. Asta vine la scurtă vreme după ce compania a anunțat că va scumpi abonamentele (momentan doar în unele regiuni), deci practic vei fi „amendat” de fiecare dată când aduci un refugiat din afara casei pe contul tău de Netflix.

Netflix-preturi.png
Ca idee, iată un timeline al scumpirii abonamentelor Netflix. Sursa: The Verge

Întotdeauna am venit în sprijuinul celor care locuiesc sub același acoperiș și care își doresc să împartă un cont de Netflix. Am introdus opțiuni pentru profiluri separate și posibilitatea de a viziona simultan conținut prin abonamentele Standard și Premium. Chiar dacă acestea s-au bucurat de o popularitate imensă, ele au creat și confuzii când și cum Netflix poate fi împărțit. Prin urmare, conturile sunt partajate în afara familiilor și asta ne afectează posibilitatea de a investi în seriale și filme de calitate.

Deci, în decursul anului trecut, am tot lucrat la metode prin care îi lăsăm pe membri să-și împartă ușor și sigur conturile în afara locuinței, doar că vor plăti puțin mai mult.

Mai sus am citat probabil cel mai impertinent și mai enervant anunț de la Netflix din ultima vreme. Gigantul streaming începe să scumpească planurile subscripțiilor sale, ca mai apoi să te pună să plătești „puțintel mai mult” dacă ai paraziți pe cont. Bine, teoretic această mișcare are sens, pentru că nu poți dovedi nimănui că tu chiar faci chetă pentru a contribui la plata abonamentului deținătorului. La o adică, prețul total va putea fi împărțit bine-mersi între participanți, deci n-ar fi o problemă. Dar probabil că fac parte din acea categorie de utilizatori trigger-happy care sunt la un pas de a reveni la vechile obiceiuri (*yarrrrrr*).

Netflix va începe să testeze această șmecherie în Chile, Costa Rica și Peru. Din câte se pare, abonații Standard sau Premium vor putea adăuga cel mult doi membri din afara „locuinței”, plătind în plus câte trei dolari per membru nou. Cât despre acei mușterii, ei vor putea alege dacă să rămână în acest format și eventual să și contribuie la plată sau să-și transfere profilul către un abonament propriu fără să-și piardă watchlist-urile și personalizarea profilului.

Ok, cred că am înțeles. Pe măsură ce tot mai mulți oameni consumă seriale și filme de pe Netflix, este lesne de înțeles că regele streaming-ului trebuie să-și lustruiască bine coroana și să continuie s-o și poarte. Asta înseamnă că are nevoie de mai mulți bani pe care să-i pompeze în producții high-budget și să se distanțeze cât de cât de chestiile „de duzină”. Netflix e foarte mișto dacă știi ce să cauți, dar ai șanse să dai și peste niște fail-uri impecabile. De tine depinde dacă merită să investești în cel mai popular serviciu de streaming. Dar acum mă scuzați, o să-mi deschid HBO Max să mă uit la ultimul episod din Raised by Wolves…

Sursa

• D J C locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.