Jump to content

Facebook începe să restricționeze accesul pe platformă utilizatorilor care nu au activată atutentificarea two-factor


 Share

Recommended Posts

image.png

În ziua de azi, cele mai multe platforme dispun de metode de autentificare two-factor care întăresc nivelul de securitate și nu le permite dubioșilor să-ți fure contul. Există și pe Facebook așa ceva, iar dacă ești ca mine și nu te interesează mai deloc de această opțiune, s-ar putea să devii interesat în curând. Cică la începutul acestei luni, mai mulți utilizatori ai platformei au primit un email care îi avertiza că Facebook Protect le este necesar pentru propriul cont. Email-ul îi informează pe aceștia că autentificarea two-factor trebuie să fie activată până la o anumită dată, altminteri nu vor mai avea acces la cont.

 

Potrivit companiei, Facebook Protect este o metodă 2FA (two-factor authentication) care vine în sprijinul utilizatorilor vulnerabili în fața hackerilor, cum ar fi activiști, jurnalișiti și oficiali guvernamentali. Conturile protejate în acest mod sunt monitorizate pentru a detecta și înlătura orice potențial atac cibernentic. Problema este că majoritatea utilizatorilor nu au acordat atenție mail-ului avertisment, probabil din simplul fapt că un text expediat de security@facebookmail.com arată foarte mult a spam.

 

Din păcate, nu a fost spam. Primii utilizatori au fost înștiințați că au timp până pe 17 martie să-și actualizeze contul cu 2FA, dar cum ei au ignorat avertismentul, s-au trezit după expirarea termenului-limită că nu-și mai pot accesa conturile. Compania le-a trimis informații despre cum își pot recăpăta accesul la cont, doar că soluția nu dă întotdeauna roade.

 

 

Au existat cazuri când nici 2FA-ul nu te ferește de restricționarea accesului la Facebook la fel cum s-a întâmplat ca însuși 2FA-ul să nu funcționeze. Mai rău, și cei care au dat ascultare email-ului și și-au activat Facebook Protect până la data limită au sfârșit în cele din urmă dați afară de pe platformă. Până acum nu a fost publicată nicio informație suplimentară cu privire la această eroare. Nu se știe dacă Meta a luat la cunoștință problemele sau dacă le va remedia în scurtă vreme. Vai, ce păcat că va trebui să ieșim la soare…

 

Sursa

Edited by Nathen
Link to comment
Share on other sites

  • Nathen unlocked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.