Jump to content

Acum 20 de ani, Valve prezenta Steam în cadrul GDC 2002


Nathen
 Share

Recommended Posts

Steam-Half-Life-2-UI-Vechi-780x470.jpg
 

Steam este cea mai populară platformă de gaming de pe PC, iar în 2022 este aproape inevitabil să nu o folosești dacă îți place să te joci. Însă situația nu a stat mereu la fel, iar acum două decenii platforma de la Valve era doar o altă idee prezentată în cadrul Game Developers Conference 2002. Așa că haideți să aruncăm o privire peste prezentarea de atunci, dintr-o perioadă în care gaming-ul însemna carcase și CD-uri, iar internetul era doar o unealtă înceată și greu de avut.
 

Quote

Steam este o platformă business broadband. Prin intermediul ei aceasteia putem vinde și ține legătura cu clienții în mod direct. Descarci doar ce ai nevoie, doar atunci când ai nevoie. Este mai rapid și mai ieftin decât CD-urile și nu în ultimul rând, scăpăm în sfârșit de patch-uri. În esență, Steam este o platformă pentru toate tipurile de aplicații – o soluție integrată pentru un număr de sarcini. Fie că este livrarea de conținut nou (hărți, moduri, skin-uri, versiuni noi de joc, etc.), management-ul versiunii (fără patch-uri) sau integrarea de măsuri anti-cheat. Iar asta este doar o mică parte din ce poate face.
Gabe Newell, Președinte Valve


 

În timp ce traduceam declarația lui Gaben din cadrul GDC 2002, m-a lovit iarăși nostalgia. Și pe bună dreptate, pentru că Steam a schimbat radical modul în care eu și alte câteva milioane de gameri percepem jocurile. S-a dus vremea CD-urilor, a rețelelor lente care descărcau un patch de 100MB în două zile și a cd-key-urilor pierdute. Acum nu fac decât să descarc Steam, bag user și parolă și boom: am acces la aproape 500 de jocuri din librărie și peste 10.000 de titluri disponibile în magazinul online.
 

Dacă vreți să aflați mai multe despre Steam și cum a fost popularizată aplicația asta, am scos acum ceva timp un video pe acest subiect. Am vorbit despre Counter-Strike, care a jucat un rol important în evoluția platformei și am văzut cum au crescut împreună. Iar pentru nostalgici, am lăsat și un link către un articol GameSpy din 2002, în care aflăm mai multe despre prezentarea din cadrul GDC.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.