Jump to content

Cost imens pentru repararea monopostului Haas, distrus în accidentul suferit de Mick Schumacher la Jeddah


sLoww ToV
 Share

Recommended Posts

Formula 1 Championship Formula 1 STC Saudi Arabian Grand Prix 2022, 2nd round of the 2022 FIA Formula One World Championship, Jeddah Corniche Circuit, Jeddah, Saudi Arabia - 26 Mar 2022

 

Gunther Steiner, directorul echipei de Formula 1 Haas, a estimat un cost de reparație al maşinii între jumătate de milion până la un milion de dolari, după accidentul lui Mick Schumacher suferit la Jeddah.

 

Fiul lui Michael Schuumacher este bine, în ciuda impactului înfiorător cu parapetul, şi e gata să revină în circuit chiar din etapa următoare, de la Melbourne, care va fi în direct pe 10 aprilie pe canalele Digi Sport.

 

  • 240 km/h avea monopostul lui Schumacher în momentul impactului cu parapetul, la Jeddah
  • Marele Premiu al Arabiei Saudite a fost câştigat de campionul mondial Max Verstappen după o lupă palpitantă cu Charles Leclerc.

 

Costurile reparaţiilor maşinii după accidentul lui Mick Schumacher este de aproape un milion de dolari, imens în condiţiile actuale

 

Faptul că Schumacher jr. este bine e un mare plus pentru siguranţa oferită de monopost, însă stricăciunile provocate maşinii le dau frisoane celor de la Haas pentru că modificarea regulamentului şi plafonarea cheltuielilor la 175 de milioane de dolari pe sezon le pot crea mari probleme financiare.

 

Conform specialiştilor, accidentul suferit de Mick în calificările Marelui Premiu al Arabiei Saudite a provocat monopostului daune care se pot apropia de un milion de dolari!

 

Estimarea a fost făcută de revista RaceFans. "Cadrul nu pare să se fi rupt. Şasiul nu pare într-o stare proastă şi din ce mi s-a spus de la Ferrari, motorul pare ok, împreuna cu bateria. În rest, totul este deteriorat.

 

Suspensiile, cu excepția celei din față stânga au fost distruse și restul e praf. Nu pot încă să fac o estimare precisă, dar reparaţiile sunt între jumătate de milion și un milion”.

 

Un milion de dolari este o cifră foarte mare mai ales pentru o echipă cu resurse limitate, precum Haas ."Există o sumă nominală, dar într-o echipă din lumea curselor nu poți ştii niciodată. Sper să nu mai avem accidente atât de grave", a spus directorul Haas Formula One, Günther Steiner, citat de corrierre dello sport.

 

Mick Schumacher e gata să revină pe circuitul de Formula 1

 

”Sigur că sunt pregătit sau mai bine spus aș fi pregătit să fiu pe circuit. Este vorba despre piesele mașinii. Trebuie să reparăm mașina și apoi vom fi cu siguranță pregătiți să ne întrecem la Melbourne.

 

Știam că este a doua cursă. Piesele de schimb sunt dificil de găsit în această perioadă. M-am gândit că va fi dificil să concurez azi, dar, fără nicio îndoială, am sperat că voi fi pe circuit.

 

Am fost 100% în regulă după accident. Au fost doar frustrarea și supărarea cauzate de acest accident. M-am gândit la ce s-a întâmplat și ce aș fi putut să fac mai bine.

 

Am fost reținut în mișcări pentru că am vrut să mă asigur că sunt bine înainte de a începe să mă agit. Medicii s-au asigurat că nu am nimic”, a declarat Mick Schumacher, citat de Daily Mail.

 

Plafonarea cheltuielilor în Formula 1. Schimbare de regulament

 

O primă măsură în noul regulament al Formulei 1 în 2022 este plafonarea cheltuielilor la 175 de milioane de dolari pe sezon, dar fără să fie incluse, între altele, cheltuielile de marketing, activităţile indirect legate de Formula 1, salariile piloţilor şi ale celor mai bine plătite trei persoane de la o echipă, precum şi bonusurile.

 

Acest plafon va fi adaptat în funcţie de numărul de curse (un milion în plus sau în minus în baza a 21 de curse). Totodată, sunt prevăzute şi sancţiuni în cazul depăşirii plafonului.

 

Numărul de curse a fost fixat la maximum 25 pe sezon (faţă de 21 în prezent), dar cu weekend-uri de Grand Prix mai scurte (trei zile în loc de patru).

 

Maşinile vor fi mai simple în plan aerodinamic, cu un eleron anterior simplificat, roţi mai mari, care să conducă la întoarcerea la efectul de sol, precum şi eliminarea numeroaselor eleroane şi apendice.

 

Accidentul suferit de Mick Schumacher la Jeddah

 

Mick Schumacher a fost implicat într-un accident îngrozitor în turul doi al calificărilor din cadrul Marelui Premiu al Arabiei Saudite.

 

Cu cinci minute înainte finalizării sesiunii secunde de calificări, Mick Schumacher a pierdut controlul monopostului Haas și s-a izbit frontal de parapet.

 

Calificările au fost întrerupte minute bune, până când mașina lui Mick Schumacher a fost scoasă de pe traseu. S-a impus steagul roșu.

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.