Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Google avertizează utilizatorii Chrome cu privire la o breșă de securitate majoră


Recommended Posts

Google-Chrome--780x470.png

 

Ar fi cam a treia oară în zece zile. Dacă folosești Chrome, Google te avertizează că hack-ul cel nou este foarte periculos, fiind clasificat drept High threat level. Acesta afectează toate sistemele, adică Windows, Mac, inclusiv Linux.

 

Exploit-ul (CVE-2022-1232) a fost anunțat pe blog-ul dezvoltatorului, dar Google nu a intrat în detalii tocmai pentru a nu le da hackerilor șansa de a-și adapta strategiile și de a analiza modul de rezolvare a breșei. Google precizează că „accesul  sau link-urile către detaliile despre bug pot fi restricționate până când majoritatea utilizatorilor vor beneficia de un fix”. Deci, tot ceea ce a putut dezvălui compania a fost nivelul de risc, tracking, domeniul exploatării și sursa, iar mențiunea arată astfel:

 

High – CVE-2022-1232: Type Confusion in V8. Reported by Sergei Glazunov of Google Project Zero on 2022-03-30

V8 este responsabil cu procesarea JavaScript, motorul care îi dă viață lui Chrome. V8 a fost atacat și luna trecută cu un exploit de tip Zero-Day, adică un tip de exploit prin care hackerii au putut lansa atacuri asupra lui Chrome înainte ca Google să se poată mobiliza pentru a lansa un fix. De acea, la doar câteva zile, dezvoltatorul a identificat nu mai puțin de 28 de alte exploit-uri.

 

Verificați dacă puteți instala update-ul pentru Chrome

 

Prin urmare, Google a anunțat Chrome 100.0.4896.75, care nu este momentan disponibil publicului larg. Portrivit companiei, fix-ul va fi distribuit live în următoarele zile/săptămâni.

 

Dar utilizatorii pot verifica dacă update-ul poate fi instalat în Chrome prin navigarea spre Settings > Help > About Google Chrome. Este important de știut că browser-ul trebuie repornit după aplicarea patch-ului și din moment ce dezvoltatorul avertizează că numărul de atacuri lansate cu succes crește pe zi ce trece, aș sugera să verifici disponibilitatea fix-ului 100.0.4896.75 imediat după ce ai citit articolul ăsta.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Nathen locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.