Jump to content

Noul update pentru Windows 11 îmbunătățește drastic securitatea


Recommended Posts

Windows 11 Hands-On Early

 

Microsoft a deschis cufărul cu comori adresate utilizatorilor de Windows 11. Noile opțiuni au ca scop optimizarea multor funcții și consolidarea securității oferite de noul sistem de operare. Acestea au fost anunțate în cadrul evenimentului Windows

 

Powers the Future of Hybrid Work, iar Microsoft menționează că utilizatorii vor putea activa setări care îi protejează de atacuri malware și phishing. Alături de acestea sosesc și îmbunătățiri pe partea de management, cum ar fi gestionarea și automatizarea înstalării update-urilor atât pentru Windows 11, cât și pentru Edge și suita Office.

 

Update-urile de securitate par să se mențină foarte bine. Potrivit Microsoft, protecția încorporată în serviciile dezvoltatorului au reușit anul trecut să respingă aproape zece miliarde de amenințări malware, 35 de miliarde de e-mail-uri false și 25.6 miliarde de atacuri brute asupra parolelor. Toate bune și frumoase, dar s-a constatat că mediul business continuă să fie supus riscurilor, mai ales de când lumea întreagă a trecut în regim de telemuncă.

 

Pentru a fortifica apărarea în fața amenințărilor online, Microsoft a dezvoltat un nou sistem AI care îi oprește pe utilizatori din a rula aplicații periculoase pe serviciile Windows. Sistemul se numește Smart App Control. Funcția asta are la bază un model de inteligență artificială găzduit pe serverele Azure. Astfel, executabilul este analizat și este determinat nivelul de risc al acestuia. Dacă nivelul este ridicat, aplicației nu îi va fi permis să ruleze în sistem.

 

Și proaspătul Microsoft Defender, antivirusul lui Windows 11, va avea parte de niște funcționalități fresh care îi apără pe utilizatori de atacurile de tip phishing. Aceștia vor fi avertizați în momentul în care sunt pe cale să-și introducă datele contului de Microsoft pe un site suspect. Iar în cazul în care un dispozitiv este furat sau pierdut, implementarea Personal Data Encryption va proteja datele stocate pe acel device.

 

Microsoft Update Windows 11

 

Ultimul dar nu cel din urmă este Config Lock, care se adresează companiilor și angajaților acestora. Dacă angajații umblă în regiștrii lui Windows 11 pentru a modifica anumiți parametri ce rezultă în încălcarea politicilor companiei respective, sistemul va reveni automat la setările inițiale.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Nathen locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.