Jump to content

Aproape 1500 de elevi ucraineni sunt înscriși ca audienți în grădinițe și școli din România, majoritatea sunt elevi de școală


FROG ZEW
 Share

Recommended Posts

dreamstime_m_81013306-820x547.jpg

 

În data de 8 aprilie 2022 erau 1.497 de copii repartizați/înscriși deja ca audienți în școli și grădinițe, din care 527 de prescolari și 970 de elevi, potrivit datelor furnizate de ministerul Educației.

 

Părinții refugiați din Ucraina care vor să-și înscrie copiii la școlile și grădinițele din România trebuie să trimită / depună o cerere, atât în format letric, cât și în format electronic, la inspectoratul școlar județean

 

Copiii neînsoțiți care vin din Ucraina pot fi înscriși la școlile și grădinițele din România ca audienți de către reprezentantul autorității competente/coordonatorul Grupului operativ pentru minorii neînsoțiți.

În fiecare zi de vineri, ministerul Educației face publice datele privind numărul de copii refugiați din Ucraina care sunt înscriși sau intenționează să se înscrie la grădiniță sau școală românească.

 

Astfel, în data de 08.04.2022 erau 1.497 de copii repartizați/înscriși deja ca audienți în școli și grădinițe, din care 527 de preșcolari și 970 de elevi. În total însă sunt 1.769 de cereri depuse pentru înscrierea ca audienți a copiilor ucraineni, din care 570 de preșcolari și 1.199 de elevi, precizează ministerul Educației.

 

În urmă cu o săptămână, în data de 1 aprilie erau înscriși 1.236 de elevi ucraineni în unitățile de învățământ preuniversitar în calitate de audienți care studiază după curriculum românesc, participând la toate activitățile educative în unitățile de învățământ, precum și în cadrul cercurilor constituite la nivelul palatelor și cluburilor copiilor.

 

Cel mai mare număr de copii ucraineni au cerut să continue procesul educaţional în şcoli româneşti după curriculum ucrainean, caz în care este extrem de important sprijinul logistic (săli de clasă, materiale didactice, acces internet şi echipamente IT), spune ministrul Soriin Cîmpeanu.

Este şi cazul Colegiului Național „Mihai Viteazul”, unde cei 227 de elevi ucraineni sunt grupați în 8 clase cu predare în limba ucraineană și studiază după curriculumul național din Ucraina, cu profesori ucraineni.

 

Amintim că, ministerul Educației pune la dispoziție profesorilor ucraineni, manualele de comunicare în limba maternă, clasa I-a, clasa a II-a, clasa a III-a, clasa a IV-a, clasa a V-a și clasa a VI-a.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.