Jump to content

iPhone 14 ar primi o funcție de comunicare prin satelit; Ar putea fi utilizată doar pentru a trimite mesaje SOS


AIM Horia
 Share

Recommended Posts

<b>iPhone 14 ar primi o funcție de comunicare prin satelit; Ar putea fi utilizată doar pentru a trimite mesaje SOS</b>În urmă cu un an se credea că seria iPhone 13 va primi o funcție de comunicare prin satelit. Evident, zvonul a fost fals, iar acest lucru s-a dovedit după lansare. Acum, se vehiculează că iPhone 14 va primi o astfel de funcție, dar ea ar putea fi folosită

 

În urmă cu un an se credea că seria iPhone 13 va primi o funcție de comunicare prin satelit. Evident, zvonul a fost fals, iar acest lucru s-a dovedit după lansare. Acum, se vehiculează că iPhone 14 va primi o astfel de funcție, dar ea ar putea fi folosită doar pentru a trimite mesaje de urgență, SOS. Detalii avem mai jos.

 

Nu doar noua serie iPhone 14 ar primi această funcție, ci și noul Apple Watch (Series 8), conform ultimelor zvonuri. Această opțiune ar putea deveni activa doar în anumite locații chiar, care nu beneficiază de conectivitate celulară. Nu am putea iniția apeluri, urmând a fi trimise doar detalii despre locația actuală sau un mesaj scurt spre anumite contacte.

 

Apple-Satellite-Connectivity_592x347.jpg

 

Merită menționat că această opțiune ar necesita și câteva schimbări la nivel hardware pentru a funcționa. Transmisiunea s-ar putea realiza prin sateliți LEO (Low Earth Orbit) și ar putea fi integrată chiar în aplicația iMessage. Cu tehnologia din prezent un astfel de mesaj SOS se poate trimite în aproximativ 1-2 minute. 

 

Rămâne totuși de văzut dacă zvonurile se vor adeveri de această dată întrucât, după cum am amintit și mai sus, același lucru se vehicula și în cazul seriei iPhone 13. Vă reamintesc că iPhone 14 ar urma să adopte un nou design, iar sub acest lineup ar debuta în toamna acestui an 4 modele, urmând ca gigantul din Cupertino să renunțe la varianta „Mini”. Ca înlocuitor ar sosi iPhone 14 Max, un model cu display de 6.7 inch în diagonală, similar cu modelul 14 Pro Max.

 

Ne așteptăm și la o schimbare de design odată cu iPhone 14, noile modele urmând să adopte decupaje pentru camera selfie și ansamblu Face ID. Ar trebui să vedem și un nou procesor, Apple A16 Pro de 4nm în cazul modelelor Pro, Apple A16 urmând să ajuingă pe iPhone 14 și 14 Max.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Nathen locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.