Jump to content

Motivul pentru care Simonei Halep îi este greu să revină în elita WTA


Claude.
 Share

Recommended Posts

Simona Halep, în meciul cu Iga Swiatek / Foto: Profimedia

 

Simona Halep (30 de ani, 20 WTA) se pregătește să revină în circuitul de tenis feminin săptămâna viitoare, în cadrul turneului turneului de la Madrid, transmis în direct pe canalele Digi Sport.

 

Sportiva din România va fi prezentă la competiția din capitala Spaniei, alături de Patrick Mouratoglou (51 de ani), noul antrenor al româncei. Cei doi și-au anunțat colaborarea oficială pe data de 7 aprilie.

 

Dieter Kindlmann explică motivul pentru care Simonei Halep îi este greu să revină în elita WTA

Dieter Kindlmann, renumit antrenor german, este de părere că jucătoarelor de nivelul Simonei Halep, incluzând-o și pe sportiva din România, le este greu să revină la forma pe care au avut-o în trecut, pentru că nu au continuitate. Majoritatea sportivelor care au ocupaT prima poziție în clasamentul WTA au fost măcinate de accidentări în ultima vreme.

 

”Mereu au fost momente când, după ce o legendă s-a retras, a fost multă varietate la vârf pentru câteva luni sau poate chiar doi ani. Dar vor fi noi jucătoare care se vor transforma în legende. Iga Swiatek joacă foarte constant și gestionează bine presiunea. E o generație bună care vine din urmă.

 

Serena Williams aproape și-a încheiat cariera, Kerber nu va mai juca nici ea mult. Vika Azarenka, Simona Halep și Karolina Pliskova trec prin momente extrem de dificile. Sunt foste ocupante ale locului 1 WTA care au jucat constant pentru trofee în ultimii ani, dar acum au probleme în a avea continuitate”, a declarat Dieter Kindlmann, potrivit Tennis Magazin.

 

Concluzia pe care a tras-o Patrick Mouratoglou despre Simona Halep

Imediat cum au anunțat colaborarea pe data de 7 aprilie, Simona Halep și Patrick Mouratoglou s-au pus pe treabă la academia din Franța a tehnicianului.  

 

La două săptămâni de la vestea că vor conlucra, Mouratoglou a remarcat o creștere în jocul Simonei Halep, care în ultima perioadă a fost ținută departe de terenul de tenis din cauza unei accidentări.  ”Devine mai puternică de la o zi la alta”, a transmis Patrick Mouratoglou despre Simona Halep, pe contul său de Instagram.

 

Simona Halep coboară cel puțin o poziție în clasamentul WTA înaintea turneului de la Madrid

Pentru că nu a putut lua parte la turneul de la Stuttgart, competiție transmisă de canalele Digi Sport, Simona Halep va înregistra o coborâre în clasamentul WTA.  

 

Jucătoarea de tenis se va afla de la începutul săptămânii viiitoare, în noul clasament pe care îl va publica, pe poziția a 21-a, după ce a fost întrecută deja în ierarhia live de către Leylah Fernandez (19 ani).  Există posibilitatea ca Simona Halep să ajungă și pe poziția a 22-a în clasamentul mondial, însă totul depinde de rezultatele care se vor înregistra în această săptămână la Stuttgart și Istanbul.

 

Simona Halep: "Top 10 WTA e foarte deschis. Totul e posibil"

Într-un interviu pentru Tennis Majors, Simona Halep a declarat că 2021 a fost cel mai prost an din cariera ei, dar speră să revină la forma care a consacrat-o odată cu oficializarea colaborării cu francezul Patrick Mouratoglou, antrenor care a avut un parteneriat de succes cu americanca Serena Williams.  

 

Din cauza unor probleme la coapsa piciorului stâng, românca a ratat participarea la Miami, Charleston, confruntarea de Billie Jean King Cup cu Polonia, dar și turneul de la Stuttgart.  Poloneza Iga Swiatek (20 de ani) este noul lider mondial WTA, după ce a câștigat trei turnee la rând (Doha, Indian Wells și Miami).

 

digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.