Jump to content

Carlos Sainz Jr. și-a prelungit contractul cu Ferrari înaintea celui de-al patrulea Mare Premiu al sezonului de Formula 1


xXDeYuXx
 Share

Recommended Posts

PTYzNiZoYXNoPTZiNWY5ZDk5NDg3Y2U5NTYwODIwY2ZlNWEyMjA1MGNl.thumb.jpg

 

Pilotul spaniol Carlos Sainz Jr. şi-a prelungit cu două sezoane, până la finele anului 2024, contractul cu Ferrari, a anunţat joi echipa italiană de Formula 1, înaintea celui de-al patrulea Mare Premiu al sezonului, programat în acest weekend în Italia.

În vârstă de 27 ani, fiul dublului campion mondial de raliuri Carlos Sainz a sosit la scuderia de la Maranello la începutul anului 2021, după două sezoane în care a concurat pentru team-ul britanic McLaren.

Carlos Sainz Jr: ”A reprezenta această echipă este ceva unic și incomparabil”

 

"Întotdeauna am spus că nu există o echipă de Formula 1 mai bună pentru care să alergi şi, după mai bine de un an alături de ei, pot confirma că a îmbrăca acest combinezon de curse şi a reprezenta această echipă este ceva unic şi incomparabil", a precizat pilotul iberic într-un comunicat dat publicităţii de Ferrari.

De la debutul său în Formula 1, în 2015, sub culorile echipei Toro Rosso, şi după o trecere pe la Renault (2017-2018), Sainz junior a participat la 143 de Mari Premii şi a urcat de opt ori pe podium.

 

După ce s-a clasat de două ori pe locul 6 în campionat cu McLaren, Carlos Sainz Jr a semnat cel mai bun rezultat al său în 2021, terminând pe locul al cincilea în primul său an la Ferrari, după ce a sfidat toate pronosticurile şi l-a devansat pe coechipierul său, monegascul Charles Leclerc.

Începutul acestui sezon este dominat însă în mod clar de Leclerc, care a obţinut două victorii în primele trei curse din 2022 şi ocupă primul loc în clasamentul general, cu 71 de puncte, urmat de britanicul George Russell (Mercedes, cu 37 de puncte, şi de Carlos Sainz Jr, cu 33 de puncte.

 

Ferrari este echipa cea mai de succes din istoria Formulei 1, cu 16 titluri cucerite la constructori şi 15 la piloţi. Gruparea "căluţului cabrat", care a traversat o perioadă mai slabă pe plan sportiv în ultimii ani, a obţinut însă ultimul său titlu la piloţi în 2007, prin finlandezul Kimi Raikkonen, în timp ce la constructori s-a impus ultima oară în 2008.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.