Jump to content

Reacția fermă a Simonei Halep după ce sportivii ruși și bieloruși au fost excluși de la Wimbledon


sLoww ToV
 Share

Recommended Posts

Mutua Madrid Open - Day 1, Spain - 26 Apr 2022

 

Sportivii din Rusia continuă să aibă de suferit de pe urma războiului declanșat de Vladimir Putin pe teritoriul Ucrainei.

 

Reacția fermă a Simonei Halep după ce sportivii ruși și bieloruși au fost excluși de la Wimbledon

 

Întrebată despre situația rușilor și bielorușilor, care au fost interziși la Wimbledon, Simona Halep a avut o poziție clară. Sportiva din România a declarat că este împotriva războiului și a ceea ce se întâmplă în Ucraina, însă consideră că sportivii din țările implicate nu ar trebui să sufere de pe urma chestiunilor politice.

 

"Nu vreau să vorbesc despre politică, pentru că în opinia mea este politică. Tenisul este un sport individual și, după părerea mea, sportivi nu au nicio vină. E o decizie grea. Sunt sigură că nu a fost o hotărâre ușor de luat.

 

Mă simt tristă pentru tot ceea ce se întâmplă acum în Ucraina și pentru toți oamenii care suferă. Sunt împotriva războiului și sper că se va încheia curând. Suntem aproape acolo. Nu este ușor pentru nimeni, dar tenisul e un sport individual.

 

Sportivii nu mai joacă sub steagul Rusiei, ceea ce cred că a fost o mișcare bună. În rest, este politică și vreau să stau departe de asta. Iubesc sportul", a declarat Simona Halep, citată de jurnalistul Ben Rothenberg.

 

Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus, interziși la Wimbledon

 

În cadrul unui comunicat postat pe site-ul oficial, organizatorii și-au motivat decizia pe baza războiului provocat de Rusia, susținut de Belarus, în Ucraina. Președintele competiției, Ian Hewitt, a explicat de ce a fost luată decizia radicală.

 

”Suntem conștienți că este dificil pentru jucătorii afectați și e regretabil că ei suferă din cauza acțiunilor liderului Rusiei.

 

Am analizat și alte măsuri care ar fi putut luate în concordanță cu îndrumarea Guvernului Marii Britanii, însă, având în vedere magnitudinea turneului, e important să nu permitem sportului să fie folosit pentru a promova regimul Rusiei.

 

Având în vedere preocupările noastre pentru siguranță publicului și a jucătorilor, nu credem că oricare altă decizie ar fi fost potrivită”, a transmis președintele turneului, Ian Hewitt.

 

În cadrul comunicatului oficial, Wimbledon a anunțat că, dacă situația din Ucraina se va schimba până la startul turneului, se poate reveni asupra deciziei.

 

  • 27 iunie - 10 iulie este perioada în care se va disputa Wimbledon 2022

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.