Jump to content

Victoria Azarenka, prima reacție după decizia organizatorilor de la Wimbledon: "Asta e tot ce pot spune în acest moment"


sLoww ToV
 Share

Recommended Posts

Tennis BNP Paribas Open, Indian Wells, USA - 14 Mar 2022

 

Organizatorii de la Wimbledon au decis săptămâna trecută să interzică sportivii ruși și bieloruși la ediția acestui an.

 

Chiar dacă decizia a fost motivată pe baza războiului din Ucraina, provocat de Rusia și susținut ulterior de Belarus, majoritatea personajelor din tenis au argumentat că naționalitatea sportivilor nu ar trebui să aibă nicio legătură cu participarea lor la competiții sportive.

 

Victoria Azarenka nu poate să înțeleagă decizia organizatorilor de la Wimbledon

 

Victoria Azaranka (32 de ani, locul 17 WTA), una dintre sportivele afectate de această decizie, a oferit o reacție categorică. Bielorusa a explicat că nu a putut fi de acord cu argumentele organizatorilor nici după ce i-au fost explicate în privat de către aceștia.

 

"Multă lume așteaptă să vadă ce consecințe vor apărea în urma acestei decizii. Ar trebui să existe și o reacţie în acest sens.

 

Dacă mă întrebaţi dacă sunt de acord cu decizia organizatorilor de la Wimbledon sau dacă le înțeleg raţionamentul după ce am participat la o discuție privată cu ei, nu, nu le înțeleg raţionamentul. Nu are sens şi nu are legătură cu ce spun ei.

 

Mi-am exprimat foarte clar poziţia vis-a-vis de această problemă. Nu voi susţine niciodată războiul. Nu voi susţine niciodată violenţa. Nu voi găsi niciodată justificări pentru asta. Asta este tot ce pot spune în acest moment.

 

Nu sunt sigură (n.r. dacă îi va da sau nu în judecată pe organizatori). Este o chestiune complicată", a declarat Azarenka, conform Telegraph.

 

  • Simona Halep (30 de ani, locul 21 WTA) a comentat și ea decizia celor de la Wimbledon.

 

Simona Halep a comentat și ea decizia interzicerii sportivilor ruși și bieloruși la Wimbledon

 

Sportiva din România a declarat că este împotriva războiului și a ceea ce se întâmplă în Ucraina, însă consideră că sportivii din țările implicate nu ar trebui să sufere de pe urma chestiunilor politice.

 

"Nu vreau să vorbesc despre politică, pentru că în opinia mea este politică. Tenisul este un sport individual și, după părerea mea, sportivi nu au nicio vină. E o decizie grea. Sunt sigură că nu a fost o hotărâre ușor de luat.

 

Mă simt tristă pentru tot ceea ce se întâmplă acum în Ucraina și pentru toți oamenii care suferă. Sunt împotriva războiului și sper că se va încheia curând. Suntem aproape acolo. Nu este ușor pentru nimeni, dar tenisul e un sport individual.

 

Sportivii nu mai joacă sub steagul Rusiei, ceea ce cred că a fost o mișcare bună. În rest, este politică și vreau să stau departe de asta. Iubesc sportul", a declarat Simona Halep, citată de jurnalistul Ben Rothenberg.

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.