Jump to content

Windows 11 va primi suport pentru Auto HDR și profiluri personalizate pentru jocuri


Recommended Posts

Windows 11 AMD Ryzen TPM HDR

 

Una dintre caracteristicile care m-au făcut să trec la Windows 11 a fost funcția HDR. Sunt obișnuit cu ea de pe console, însă pe PC nu a funcționat niciodată chiar așa cum mi-aș fi dorit. Unde pe consolă doar pornești un joc și televizorul comută automat pe modul HDR, pe un sistem desktop era nevoie de ceva setări extra, iar de multe ori imaginea ajungea să fie distorsionată sau supra-expusă.

 

Situația este pe cale să se schimbe însă, iar Microsoft lucrează în mod activ la acest aspect.

 

HDR este încă o tehnologie la început de drum, dovadă fiind implementarea destul de rudimentară la nivel de monitoare pentru PC. Spre exemplu, monitorul pe care-l folosesc acasă oferă suport HDR400. Asta înseamnă că poate rula conținut de acest tip, doar că maximul de luminozitate este limitat la 400 nits. Iar ca acesta, există multe alte monitoare. Și cu toate astea încă este dificil să activezi această tehnologie.

 

BenQ EX2780Q

 

Suportul HDR este limitat pe sistemul de operare de la Microsoft

 

Windows îți oferă un slider cu două poziții: ON și OFF. În afară de asta, nu prea ai nici un fel de control asupra caracteristicilor HDR și imaginea nu arată mereu bine. Există situații în care totul devine brusc, supra-expus. Alte dăți, imaginea este distorsionată și pierde din calitate, ori mai sunt situațiile în care activarea tehnologiei nu aduce nici o schimbare vizibilă și te face să te întrebi dacă funcționează măcar.

 

Microsoft va include, odată cu următoarea actualizare, un slider pentru funcția Auto HDR. Acesta va funcționa mult mai bine și va putea fi activat mai simplu. Slider-ul va fi plasat în meniul de setări al Windows, dar va putea fi accesat din mers direct prin intermediul Xbox Game Bar. Vei putea controla diferite setări ale tehnologiei, iar asta va fi extrem de folositor.

 

Unele jocuri încă sunt în stadiu experimental din acest punct de vedere și oferă un suport limitat pentru HDR pe Windows. Faptul că vei putea ajusta setările acestei tehnologii individual, ca mai apoi să le poți salva sub forma unui profil pe care-l poți activa oricând vrei, va servi ca rezolvare pentru multe probleme pe care le întâmpină gamerii.

 

Acum, cu apariția a din ce în ce mai multe televizoare cu funcții de gaming și popularizarea HDR-ului la scară largă și printre monitoarele dedicate sistemelor desktop, cei de la Microsoft sunt obligați să optimizeze Windows 11 ținând cont de acest aspect.

 

Până la urmă, când ai pe mână cel mai popular sistem de operare de pe o platformă, ai face bine să te ridici la nivelul așteptărilor și să implementezi funcții de genul acesta. Și ținând cont de cât de bine arată unele jocuri cu HDR activ, mi se pare că este ceva de care orice sistem de gaming s-ar putea bucura.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.