Jump to content

Clujeanul Horațiu Feșnic, ”central” la FC Voluntari - FCSB. A fost junior la CFR și ”U” Cluj


Claude.
 Share

Recommended Posts

Horațiu Feșnic, arbitru FIFA / Foto: Sport Pictures

 

Partida dintre FC Voluntari și FCSB programată sâmbătă, 14 mai, de la ora 21:00, în etapa a 9-a a play-off-ului din Liga 1, va fi arbitrată de clujeanul Horațiu Feșnic, conform news.ro. O decizie a Comisiei Centrale a Arbitrilor care nu a mulțumit pe deplin întreaga suflare FCSB-istă, în contextul luptei la titlu cu CFR Cluj.

 

Horațiu Feșnic va fi ajutat la cele două tușe de Valentin Avram și Tunyogi Ferencez. De asemenea, rezerva acestui va fi Iulian Dima, iar observator a fost desemnat Eduard Dumitrescu.

 

Clujeanul Horațiu Feșnic va arbitra la partida FC Voluntari - FCSB Chiar dacă nu are un istoric ”pătat”, cu greșeli grave de arbitraj împotriva celor de la FCSB, trecut lui Horațiu Feșnic i-a făcut pe fanii echipei roș-albastre, mai ales în mediul online, să-și pună semne de întrebare legate de această delegare.  

 

Horațiu Feșnic a practicat fotbalului înainte de a a fi arbitru și a fost legitimat la Universitatea Cluj (de la 7 la 14 ani) și CFR Cluj (de la 14 la 19 ani). A progresat până la echipa secundă a campioanei, apoi a luat drumul arbitrajului, în 2005. Tatăl său, Mircea Feșnic, a fost antrenori de juniori la CFR Cluj, dar a demisionat în momentul în care fiul său a debutat în Liga 1, în 2012, la o partidă între Astra Giurgiu și CS Mioveni, terminată scor 3-1.

 

 Suporterii celor de la FCSB au postat pe rețelele sociale o fotografie cu Horațiu Feșnic în tricoul celor de la CFR Cluj, iar reacțiile au fost diverse. Aceștia se tem ca nu cumva centralul să fie afectat de trecutul său și să ia decizii greșite, care să avantajeze în finala echipa la care a evoluat.

 

Antrenorul celor de la FCSB, Toni Petrea, nu vrea să se gândească la asemenea scenarii, legate de o influență a ”centralului” asupra rezultatului final din meciul cu FC Voluntari.  ”Cu siguranță este presiune și pe umerii arbitrilor, dar nu am emoții legate de prestațiile lor. Sunt sigur că vor încerca să aibă prestații cât mai bune pentru a nu influența rezultatul final și indiferent de numele celor care vor oficia, nu mă voi gândi la alte lucruri. Nu vreau să mă duc cu gândul la asemenea lucruri, legate de originea arbitrului”, a declarat Toni Petrea, vineri, la conferința de presă premergătoare partidei cu FC Voluntari.

 

fesnic

 

Horațiu Feșnic, unul dintre favoriții lui Gigi Becali Horațiu Feșnic este arbitrul despre care Gigi Becali spunea în 2017 că este ”cel mai bun”. Patronul FCSB-ului îl numea atunci pe central ”Șfeșnic”, suportul de lumânări din biserică.  ”Cel mai bun arbitru este, după parerea mea, ăla, Sfeșnic (n.r.  Horațiu Feșnic). Clar, simplu, liniștit, unde e fault, pac, fault, fluieră, nu are nicio emoție, nicio teamă, îmi place statura lui Sfeșnic. Are și nume biblic. Când am auzit de el, am zis că ăsta o să fie mare arbitru, că are nume biblic, pe cuvânt”, spunea Gigi Becali.

 

digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.