Jump to content

Codul rutier, modificat: limita de viteză pe drumurile expres, mărită la 120 km/h


Claude.
 Share

Recommended Posts

Codul rutier, modificat: limita de viteză pe drumurile expres, mărită la 120 km/h - Poza 1

 

reședintele României a promulgat proiectul de lege conform căruia limita de viteză pentru drumurile expres este majorată până la 120 km/h. Legea intră în vigoare la 3 zile după publicarea în Monitorul Oficial. În prezent, la noi în țară există o serie de drumuri expres în diferite stadii de proiectare sau execuție. Cele mai bune exemple sunt drumul expres către podul Giurgiu - Ruse, Craiova - Pitești sau cel care va lega orașele Ploieși, Buzău, Focșani și Pașcani.

 

 Potrivit legislației în vigoare, drumurile expres nu se deosebesc cu nimic față de cele naționale europene în ceea ce privește viteza maximă admisă. Un proiect de lege depus în luna octombrie a anului trecut vine să corecteze acest lucru.  Proiectul în cauză tocmai a fost promulgat de către președintele României și intră în vigoare la 3 zile după publicarea în Monitorul Oficial.

 

 Asta înseamnă că limita de viteză pe drumurile expres va fi de 120 km/h și nu de 100 km/h cum era până acum. Ne referim aici la vehiculele din categoria A și B.  Vehiculele din categoriile C, D și D1 vor putea circula pe drumurile expres cu maxim 100 de km/h. Limita de viteză pentru vehiculele din categoriile A1, B1 și C1 va fi de 85 km/h.  

 

Totodată, șoferii vor trebui să respecte aceleași reguli ca și pe autostradă.   Printre ele se numără interzicerea staționării pe banda de urgență sau acostament, circulația sau staționarea pe spațiul interzis care separă sensurile de mers, executarea manevrei de întoarcere sau de mers înapoi și staționarea ori parcarea în alte locuri decât cele special amenajate. De asemenea, va fi interzisă circulația pietonilor sau învățarea conducerii unui vehicul.

 

automarket

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.