Jump to content

Ion Țiriac a spus unde a greșit Simona Halep motiv pentru care suferă acum. ”Fizicul nu o ține cât o ține capul”


TLG YuukiKING
 Share

Recommended Posts

Ion Țiriac și Simona Halep / Foto: Profimedia

 

Ion Țiriac a spus unde a greșit Simona Halep motiv pentru care suferă acum. ”Fizicul nu o ține cât o ține capul”

Fostul mare jucător de tenis este convins că fizicul nu o mai ajută pe Halep și explică și de ce. Simona Halep este pregătită pentru Roland Garros.

 

”Poate Halep la 30 de ani? Absolut că poate! Poate să își schimbe Halep mentalitatea și felul de antrenament? Asta, mă îndoiesc ! Adică nu o văd pe Halep jucând 5 ore pe zi. Halep este un talent, înnăscut, extraordinar.

Halep, dacă a făcut o greșeală cu ea, a făcut la 14-15 ani. Atunci s-a făcut greșeala cu ea…ea nu și-a făcut un status, o educație, nu morală, ci fizică cu alea 3-4-5 ore pe zi.

 

Dacă o vezi pe Halep cu mingea, nu de fotbal, ci de tenis: pe cuvânt, jumătate din Divizia A nu fac cu mingea de tenis 200 de lovituri fără să cadă mingea jos”, a spus Țiriac, prezent fiind azi la lansarea Ţiriac Tower, o clădire de birouri.

În 2018, Simona reușea să câștige turneul de la Roland Garros, după ce victoria din finală împotriva lui Sloane Stephens, scor 3-6, 6-4, 6-1

 

Chestionat dacă sportiva din Constanța mai are puterea de a schimba ceva radical în modul ei de pregătire, pentru a fi capabilă să revină în topul mondial, miliardarul a replicat:

 

”Nu știu, întreabă-l pe Federer de ce, și la 38 de ani, juca 6 ore, 7 ore pe zi până când lovitura aia nu îi mai intra. Eu totdeauna am preferat un muncitor în fața unui talent! Iar cu Vilas (n.r. Guillermo Vilas, ex-număr 2 mondial în anii 70, argentinian antrenat și manageriat de Ion Țiriac) lovitura aia nu intra de 4 ori pe prosop cum avea el, 7 zile, câte 7 ore pe zi.

Astea-s 49 de ore să faci numai lovitura aia. Fiecare individ, în fiecare zi, progresează! Se schimb ! E alt individ! Dacă Becker rămânea cu mentalitatea sportivă pe care a avut-o la 17 ani, câștigă cel puțin 25 de Grand Slam-uri, nu unu! 25”, a completat Țiriac.

 

Simona Halep: ”Când capul nu o mai ține că este frustrat, atunci se întâmplă ce se întâmplă”

Ion Țiriac a spus cu subiect și predicat unde are probleme Simona în acest moment.

 

”Fizicul ei nu o ține atât cât o ține capul! Și când capul nu o mai ține că este frustrat, atunci se întâmplă ce se întâmplă: vezi mata, două Roland Garros-uri (n.r. finale pierdute cu Sharapova, în 2014 și Ostapenko, în 2017), vezi un Australian Open (învinsă de Wozniacki în 2018)”, a mai spus miliardarul.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.