Jump to content

Mercedes-Benz anunță modificări în portofoliul de modele: Maybach SL este în dezvoltare


Claude.
 Share

Recommended Posts

Mercedes-Benz anunță modificări în portofoliul de modele: Maybach SL este în dezvoltare - Poza 1

 

Constructorul german de automobile anunță o serie de modificări în gama de modele. În 2024 va fi lansat un model cu zero emisii, dezvoltat pe platforma MMA, iar, în prezent, se lucrează la un Maybach SL.

 

Mercedes-Benz are planuri mari de viitor, obiectivul producătorului din Stuttgart fiind să devină cel mai valoros brand auto de lux din lume. Pentru asta, nemții anunță o serie de modificări, unele mai mari, altele mai mici, în portofoliul de modele. Pentru început, modelele vor fi împărțite în trei mari categorii: Entry Luxury, Core Luxury și Top-End Luxury.
 

Totodată, Mercedes-Benz anunță că 75% din investiții vor fi făcute în mașinile de dimensiuni mai mari și mai scumpe, așadar cele compacte sunt în pericol. De fapt, numărul modelelor compacte, din categoria Entry Luxury, va fi redus de la 7, câte sunt în prezent, la 4. Germanii nu au precizat care modele vor fi eliminate. În 2024, în Entry Luxury își va face apariția un model cu zero emisii, dezvoltat pe platforma MMA.

 

NOUA GENERAȚIE CLASA E, DEBUT ÎN 2023 Categoria Core Luxury va fi compusă, în mare parte, din Clasa C, Clasa E și derivatele lor. Acesta din urmă primește o nouă generație în 2023, iar pe arhitectura electrică EVA2 (EQE și EQE SUV) va fi construit și un model special pentru piața din China.

 

Clasa S, Clasa G, GLS, EQS, EQS SUV, modelele AMG și cele care poartă emblema Maybach vor fi incluse în categoria Top-End Luxury. Până în 2026, Mercedes-Benz vrea ca vânzările din această categorie să crească cu 60%, comparativ cu anul 2019. Se prefigurează o nouă platformă dedicată mașinilor sport cu zero emisii. Denumită AMG.EA, aceasta va debuta în 2025.

 

MAYBACH SL, ÎN LUCRU Până atunci, însă, un EQS SUV cu emblema Maybach va fi prezentat în 2023, iar în 2024 vom face cunoștință cu EQG sau, cu alte cuvinte, versiunea electrică a lui Clasa G. Mai mult, Mercedes-Benz anunță că în prezent se lucrează la un Maybach SL.

 

automarket

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.