Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

AGORA - Dodon, după ce procurorii au anunțat plasarea sa în arest la  domiciliu: Se urmărește sustragerea atenției cetățenilor de la problemele  din țară

 

 

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Hotărârea a fost luată joi, 26 mai, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

 

Astfel, judecătorii au admis parțial demersul procurorilor, care au cerut 30 de zile de arest preventiv pentru fostul președinte al Republicii Moldova.

 

Petru Iarmaliuc, șeful grupului de procurori, care investighează cazul lui Dodon, a declarat că va contesta decizia judecătorului deoarece nu au fost apreciate corect probele demonstrate.

 

„Este inadmisibil faptul că o persoana este plasată în arest la domiciliu, având posibilitatea reală de a comunica cu alte persoane vizate în anchetă. (…) Există probe și noi vom demonstra că această cauză penală este bazată pe date factologice”, a declarat procurorul Petru Iarmaliuc.

 

La rândul său, Igor Dodon a spus la ieșirea din sala de judecată că acest „dosar este unul politic, cu scopul de a neutraliza opoziția” și că s-ar fi realizat la comanda președintelui Maia Sandu.

 

Tot astăzi, cumnatul lui Igor Dodon, care i-ar fi fost complice, a primit 30 de zile de arest preventiv la Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

 

Amintim că Igor Dodon este bănuit de trădare de patrie, îmbogățire ilicită, corupere pasivă și finanțarea unui partid politic de către o organizație criminală. El a fost reținut, marți, 24 mai, după ce procurorii anticorupție și mascații de la SIS și CNA au efectuat percheziții la domiciliul său, dar și la alte locații care au tangențe cu fostul șef de stat.

 

 

SURSĂ: InfoPrut.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.