Jump to content

Cinci şefi de promoţie cu media 10 la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galați / Doi dintre ei, admiși la Harvard și Oxford


FROG ZEW
 Share

Recommended Posts

Captura%CC%86-de-ecran-din-2022-06-03-la-14.17.03.jpg?fit=820%2C570&ssl=1

 

Cinci elevi au terminat cu media zece și au absolvit drept șefi de promoție la Colegiul Național „Vasile Alecsandi” din Galați, după ce anul trecut au existat trei șefi de promoție, transmite ziarul Viața Liberă, potrivit G4Media.ro.

 

Este vorba de Daria Teodora Hărăbor, Vlad Ştefănuţ Radu, Bianca Maria Negrău, Ioana Harabagiu şi Daria Teodora Vasilache.

 

Amintim că eleva Daria Hărăbor a fost admisă la Harvard. Întrebată de ce a ales să plece din țară, aceasta a răspuns următoarele: „Am observat că în țară nu prea am ce să fac la facultate cu astrofizica la un nivel înalt și, de exemplu, Harvard are foarte mulți bani dați în cercetare, are multe oportunități de internshipuri, de joburi. (…) Pur și simplu nu pot să compar oportunitățile de aici cu oportunitățile de acolo și nu am vrut să mă limitez.”

 

Anul trecut, Daria a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică Columbia 2021. Ea a câștigat medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2019.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.