Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Prețurile memoriilor RAM DDR5 au scăzut cu peste 20% în ultima lună


Recommended Posts

Prețurile memoriilor RAM DDR5 au scăzut cu peste 20% în ultima lună

 

Disponibilitatea modulelor RAM DDR5 s-a îmbunătățit simțitor de la începutul anului, iar prețurile se află acum pe un trend descendent. Conform Computerbase, doar în ultima lună am asistat la o scădere a prețurilor de peste 20%, iar kit-urile entry-level, care în luna ianuarie costau 12 euro/GB, pot fi găsite acum la doar 5 euro/GB.

 

Prețurile memoriilor RAM DDR5 au scăzut cu peste 20% în ultima lună

 

Evoluție preț G.SKILL Trident Z5 RGB DDR5-6400 CL32 32 GB

 

Prețurile rămân însă mult mai mari decât în cazul modulelor DDR4, iar pe Intel Alder Lake, care acceptă ambele standarde, aportul de performanță infim adus de DDR5 nu pare să justifice diferența de preț. Cel mai probabil, vom mai avea de așteptat câțiva ani până ce prețurile kit-urilor DDR5 și DDR4 vor ajunge la paritate.

 

Scăderea prețurilor modulelor DDR5 este însă o veste bună pentru cei care vor să facă upgrade la AMD Zen 4 în toamnă. Spre deosebire de Intel Alder Lake, AMD Zen 4 va fi compatibil doar cu DDR5.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.