Jump to content

Macron a efectuat o vizită oficială la Chişinău


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

maia sandu il saluta pe emmanuel macron

 

 

Președintele francez Emmanuel Macron a ajuns miercuri la Chișinău, după vizita pe care a efectuat-o în România. Macron s-a întâlnit cu președinta Maia Sandu, iar cei doi au discutat despre relațiile bilaterale și despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

 

„Franța este un partener pe termen lung. Am discutat despre relațiile bilaterale și despre candidatura Republicii Moldova la UE”, a scris Maia Sandu într-un mesaj pe Twitter.

 

Înainte de plecarea în Moldova, Macron a declarat, într-o conferință comună cu președintele Klaus Iohannis, că sunt necesare mesaje de susţinere pentru Ucraina, dar și pentru Republica Moldova, ţară „destabilizată de mişcări politice separatiste şi de numărul mare de refugiaţi”.

 

„Trebuie să trimitem un mesaj de susţinere către Ucraina, în acest moment critic. Să considerăm şi situaţia Moldovei, ţară vecină, în care mă voi deplasa astăzi. Trebuie să o susţinem, pentru că este destabilizată de mişcări politice separatiste şi de numărul mare de refugiaţi pe care îl primeşte cu generozitate pe solul său. Reprezentanţii organizaţiilor umanitare mă vor însoţi”, a spus Macron.

 

 

SURSĂ: Digi24.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.