Jump to content

O nouă Normă sanitar veterinară stabileşte utilizarea furajelor medicamentate


Claude.
 Share

Recommended Posts

O nouă Normă sanitar veterinară ce stabileşte condiţiile care reglementează prepararea, introducerea pe piaţă şi utilizarea furajelor medicamentate a fost aprobată de Ordinul nr. 91/2022, publicat în Monitorul Oficial nr. 591/2022.

 

Furajele medicamentate se produc numai cu produse medicinale veterinare, inclusiv cu produse medicinale veterinare destinate utilizării în conformitate cu art. 112 – 114 din Regulamentul (UE) 2019/6, autorizate pentru fabricarea de furaje medicamentate în conformitate cu condiţiile stabilite în regulamentul respectiv.

 

Direcţiile sanitar – veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că furajele medicamentate sunt puse în circulaţie numai dacă etichetarea este conformă prevederilor în vigoare ale Uniunii Europene.

 

Comercializarea, eliberarea şi utilizarea furajelor medicamentate se fac în baza prescripţiei medicale veterinare emise de către medicii veterinari de liberă practică din unităţile în care se desfăşoară activităţi de asistenţă medicală veterinară, înregistrate în Registrul unic al cabinetelor medicale veterinare, cu sau fără personalitate juridică, conform legislaţiei în vigoare, şi de către medicii veterinari care îşi desfăşoară activitatea în cadrul clinicilor veterinare universitare.

 

În plus, Colegiul Medicilor Veterinari organizează tipărirea, distribuirea, înserierea şi numerotarea formularelor de prescripţie medicală pentru eliberarea furajelor medicamentate.

 

lexcafe

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.