Jump to content

România a ocupat locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022


FROG ZEW
 Share

Recommended Posts

Elevii-si-profesorii-castigatori-la-Balcaniada-de-Matematica-pentru-Juniori-2022-Foto-Ministerul-Educatiei.jpg?fit=541%2C253&ssl=1

 

Lotul olimpic de matematică al României a obținut locul I pe națiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022, cu cel mai mare scor general pe echipe înregistrat în istoria competiției (224 de puncte din 240 posibile). Pe locul al II-lea la Balcaniada de Matematică pentru Juniori s-a clasat Serbia cu 174 de puncte, iar pe poziția a III-a este Turcia cu 166 de puncte, anunță Societatea de Științe Matematice din România.

 

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022 (JBMO 2022) a început pe 28 iunie 2022, la Sarajevo. În competiție au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia – țări oficiale, precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina (echipa B), Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan – țări invitate.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.