Jump to content

Erdoğan va efectua o vizită în Rusia


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

ada_-_26_iulie_2022_-_009.jpg

 

 

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, va face în 5 august o vizită de o zi în Rusia, la Soci, pe litoralul Mării Negre, transmite marţi agenţia Reuters.

Preşedinţia de la Ankara, care a făcut anunţul, nu a dat imediat alte detalii, însă Kremlinul a precizat ulterior, prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, că Erdoğan va fi oaspetele preşedintelui rus Vladimir Putin, cu care va discuta "probleme regionale şi relaţiile bilaterale".

Cei doi şefi de stat s-au întâlnit ultima dată în 19 iulie la Teheran, iar ţările lor au convenit recent cu Ucraina şi cu Naţiunile Unite să permită reluarea comerţului cu cereale ucrainene prin Marea Neagră, care a fost blocat de la începutul războiului din Ucraina.

Reuters apreciază că de data aceasta pe agenda dialogului figurează şi problema ucraineană; în Iran, principalul subiect a fost situaţia din Siria, unde Moscova şi Ankara au interese diferite în contextul războiului civil.

 

 

SURSĂ: AGERPRES.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.