Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Rimac Nevera este prima mașină care traversează podul Pelješac


Claude.
 Share

Recommended Posts

Rimac Nevera este prima mașină care traversează podul Pelješac

 

Prima mașină care a traversat noul pod Pelješac a fost un exemplar de Rimac Nevera. Podul unește părțile sudice ale Croației cu restul teritoriului statului.  Podul Pelješac a fost, în sfârșit, inaugurat, iar compania Rimac a luat parte la ceremonia de deschidere. Rimac Nevera a devenit prima mașină care a traversat vreodată noul pod de 525 de milioane de euro.

 

Podul are o lungime de 2.140 de metri și unește părțile de sud ale Croației cu restul țării, care este intersectată de o fâșie îngustă, aparținând de Bosnia și Herțegovina, chiar la sud de acest nou pod.

 

 Rimac Nevera este prima mașină desenată, proiectată și produsă în Croația. De asemenea, este prima astfel de mașină omologată pentru piețele Uniunea Europeană și SUA.

 

Producția hypercar-ului electric a început în urmă cu puțin timp, chiar în decursul lunii iulie. Primul exemplar de Nevera, model care a început producția de serie, a traversat podul Pelješac, recent terminat, într-o ceremonie de deschidere spectaculoasă, purtând plăcuțele de înmatriculare croate.

 

Rimac Nevera intră în cărțile de istorie La volanul mașinii s-a aflat inginerul șef al proiectului  Nevera, Matija Renić. El a făcut parte din proiect încă din prima zi și a supravegheat dezvoltarea lui Nevera în ultimii doi ani. Sub coordonarea lui, a fost adus în producție primul hypercar complet electric din lume. Rimac Nevera este cea mai rapidă mașină de producție din lume. Cele patru motoare electrice dezvoltă 1.914 CP și o lansează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2 secunde.

 

 „Încă de la început, Grupul Rimac a fost mândru de rădăcinile sale croate. Hypercar-ul nostru complet electrică, Nevera, poartă numele unui tip de furtună găsit în largul coastei croate, iar limbajul său de design încorporează semne subtile din cap către cravată, care a fost popularizat de membrii armatei croate în secolul al XVII-lea.

 

Ne place să vedem Croația dezvoltându-se în continuare, prin urmare suntem mândri că am luat parte la deschiderea Podului Pelješac – un alt proiect care contribuie la viitorul acestei țări”, a declarat Mate Rimac, CEO al Grupului Rimac.

 

 Podul Pelješac a fost lansat oficial cu o ceremonie de deschidere, care a durat o zi întreagă, pe 26 iulie. În mod normal, podul nu este deschis traficului pietonal. Ceremonia a început cu o cursă de alergare de 5,5 km, care a cuprins și lungimea de 2,1 km a podului.

 

Ziua s-a încheiat cu spectacole de muzică live și un foc de artificii. Deschiderea oficială a podului de către traficul rutier a fost dată de modelul Rimac Nevera.

 

promotor

Link to comment
Share on other sites

  • KOPPEN locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.