Jump to content

Volkswagen intenționează să vândă uzina din orașul rusesc Kaluga


Claude.
 Share

Recommended Posts

Volkswagen intenționează să vândă uzina din orașul rusesc Kaluga

 

Volkswagen plănuiește să vândă uzina din orașul rusesc Kaluga, iar un producător auto din Kazahstan ar putea fi un potențial cumpărător.  O sursă anonimă, familiarizată cu intențiile companiei, citată de Reuters, a declarat că Volkswagen își va finaliza planurile pentru această unitate până la sfârșitul anului.

 

 Într-un răspuns trimis prin e-mail, purtătorul de cuvânt al Volkswagen, Nicolai Laude, a declarat: ”Monitorizăm în mod constant evoluțiile actuale și luăm în considerare diverse scenarii viitoare. Cu toate acestea, nu a fost luată nicio decizie”.

 

 Volkswagen a anunțat în luna martie că producția la fabricile sale din Kaluga și Nijni Novgorod va fi suspendată până la noi ordine din cauza sancțiunilor occidentale impuse în urma invaziei Rusiei în Ucraina, iar exporturile de vehicule către Rusia vor fi oprite cu efect imediat.  Se zvonește că uzina din Kaluga ar putea fi cumpărată de Asia Auto din Kazahstan, care are sediul în orașul Oskemen din estul țării. Aceasta are o licență pentru a produce atât mașini Volkswagen, cât și Skoda.

 

 Volkswagen are aproximativ 4.200 de angajați la uzina din Kaluga De asemenea, compania germană are un acord contractual pentru a asambla mai multe dintre modelele sale la uzina din Nijni Novgorod, deținută de grupul GAZ.

 

 La începutul lunii iulie, un sindicat rus a declarat că Volkswagen va închide uzina din Nijni Novgorod și va muta echipamentele la Kaluga. La momentul respectiv, compania a refuzat să comenteze această afirmație.  

 

Vânzările de mașini noi în Rusia au scăzut cu 82% în iunie față de anul precedent, reflectând sancțiunile care afectează aprovizionarea cu piese de schimb.  Industria auto din Rusia aproape că s-a oprit de când Moscova a trimis trupe în Ucraina, pe 24 februarie.

 

promotor

Link to comment
Share on other sites

  • KOPPEN locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.