Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Ungaria renunță la plafonarea prețurilor la combustibili pentru firme


Claude.
 Share

Recommended Posts

Ungaria renunță la plafonarea prețurilor la combustibili pentru firme - Poza 1

 

Autoritățile din Ungaria au anunțat, în acest weekend, că prețurile plafonate pentru combustibili nu vor mai fi valabile pentru companii, cu două excepții: taximetre și agricultură.

 

Anunțată cu surle și trâmbițe în luna noiembrie, anul trecut, de către guvernarea Orban, măsura de plafonare a prețurilor pentru combustibili la pompă s-a dovedit a fi una extrem de păguboasă pentru țara vecină.

 

La momentul plafonării inițiale, guvernul a decis ca prețul maxim cerut de către benzinarii din Ungaria să fie de 480 de forinți per litru, deși oameni din industrie au avertizat că discrepanța de aproape 300 de forinți față de prețul real nu avea cum să fie susținută pe termen lung.  

 

Practic, clienții au plătit echivalentul a 6.3 lei per litru de motorină, în condițiile în care prețul real ar fi fost de aproximativ 9 lei per litru. După câștigarea alegerilor din Ungaria, noul guvern Orban revine asupra deciziei, din moment ce țara vecină a început să aibă probleme cu aprovizionarea, companiile preferând să facă afaceri cu alte state, la prețul corect.

 

 Astfel, după limitarea vânzării de combustibil cu preț plafonat doar către mașinile înmatriculate în Ungaria (pentru a combate turismul carburanților), acum doar persoanele fizice mai pot alimenta cu prețul plafonat.  

 

În același timp, guvernul a decis eliberarea unor cantități importante de combustibil din rezerva strategică a statului, pentru a combate penuria.

 

Tot în această săptămână, șeful companiei MOL, cea mai mare companie petrolieră din Ungaria, a contestat măsurile guvernului Orban, public, într-o ieșire atipică pentru țara vecină. Acesta a avertizat despre o iminentă penurie de motorină, din cauza refuzului furnizorilor de a mai vinde combustibil pentru piața maghiară.

 

automarket

Link to comment
Share on other sites

  • KOPPEN locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.