Jump to content

Dodge confirmă oficial faptul că viitoarele modele Challenger si Charger vor fi electrice


Claude.
 Share

Recommended Posts

Dodge confirmă oficial faptul că viitoarele modele Challenger si Charger vor fi electrice - Poza 1

 

După luni de speculații cu privire la viitorul modelelor legendare Dodge Challenger și Dodge Charger, compania americană a confirmat, oficial, faptul că acestea vor deveni pur electrice.

 

Transformarea nu va afecta doar modelele de top, precum versiunile Hellcat. Conform unui răspuns oficial oferit de un purtător de cuvânt site-ului Motor1.com, toate modelele Challenger și Charger vor avea trenuri de rulare electrice.

 

 Inițial, diferite surse din industrie au susținut că doar purtătoarele insignelor „Hellcat” vor migra către o platformă electrică, având în vedere cifrele uriașe de putere și cuplu cu care ne-au obișnuit de-a lungul timpului. Aceleași surse pretindeau că motoarele Hemi vor fi păstrate pentru versiunile mai „liniștite” din gamă.

 

 Ei bine, conform celor de la Dodge, acest lucru nu se va întâmpla, iar următoarele versiuni Challenger și Charger vor folosi o platformă nouă, renunțând într-un final la cea pe care sunt construite acum, care datează din 2005.  

 

Un concept care prefațează viitoarele modele electrice va fi lansat în următoarele săptămâni iar versiunea de producție va fi prezentată în 2024. Între timp, Dodge lucrează la o versiune cu 900 de cai putere a V8-ului care animează modelele Challenger și Charger în acest moment, pentru a oferi fanilor un model special care să marcheze sfârșitul unei ere.

 

automarket

Link to comment
Share on other sites

  • KOPPEN locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.