Jump to content

Un gigant chinez vrea să devină cel mai mare acționar al Ubisoft


KOPPEN
 Share

Recommended Posts

ubosft-cladire_prf-1024x768.thumb.webp.1e12e7d8aecaaab6aa63070b291eb47d.webp

 

 

Un gigant chinez vrea să devină cel mai mare acționar în compania franceză Ubisoft, potrivit unor surse ale Reuters. Cea mai mare participație în producătorul de jocuri video – 15% – este deținută în acest moment familia fondatoare Guillemot.

 

Tencent deține deja aproximativ 5% din Ubisoft, care dezvoltă jocurile Assassin’s Creed, Splinter Cell sau Tom Clancy. Sursele susțin că gigantul asiatic le oferă altor acționari 100 de euro pe un titlu, mult peste valoarea de piață actuală a acțiunilor, de aproape 47 de euro.

 

 

statistic_id277483_market-value-of-the-largest-internet-companies-worldwide-2022.thumb.png.403b7ceabd59426061b3bfc4a52b86f4.png

Tencent Holdings, compania care deține Tencent Games, este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de internet din lume. (Sursa: Statista)

 

De-a lungul timpului, familia Guillemot a luptat să mențină controlul asupra Ubisoft, însă în ultimii ani situația s-a schimbat după mai multe controverse și probleme. În mai, CEO-ul Yves Guillemot a declarat că va lua în considerare toate ofertele de achiziție, deși a subliniat că Ubisoft are tot ce îi trebuie pentru a rămâne o entitate independentă.

 

Compania nu a dorit să comenteze informațiile obținute pe surse de Reuters.

 

Conglomeratul francez Vivendi a încercat, fără succes, să preia ostil Ubisoft în 2015. Dezvoltatorul de jocuri a reușit atunci să evite să fie „înghițit” de gigantul media cu ajutorul Tencent.

 

Uriașul chinez, fondat în 1998, este cel mai mare jucător din industria mondială a jocurilor video. Compania deține sau controlează titluri extrem de populare precum: League of Legends, Honor of Kings sau versiunea chineză a PUBG Mobile.

 

Alte companii din industria jocurilor video în care Tencent a investit sunt Epic Games, Riot Games, Bluehole, Grinding Gear Games, Supercell sau Activision Blizzard.

 

 

SURSA: click

Link to comment
Share on other sites

  • KOPPEN locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.