Jump to content

UEFA a anunțat sancțiunea pentru Fenerbahce, după ce fanii turci i-au scandat numele lui Vladimir Putin


TLG syper
 Share

Recommended Posts

1946358879_MzYmaGFzaD04NTU3MDY4NWJiYmM5MGRiNWNjMjkxZWQ0ODg4NDU2OQ.thumb.thumb.jpg.ed50d3dab36c57e136b556e9c190ff01.jpg

 

UEFA a decis să sancționeze clubul Fenerbahce Istanbul, după ce fani turci au scandat numele preşedintelui rus Vladimir Putin în timpul meciului cu Dinamo Kiev, din turul doi preliminar al UEFA Champions League.

CHAMPIONS LEAGUE

Clubul Fenerbahce, amendat de UEFA pentru incidentele de la meciul cu Dinamo Kiev

UEFA a amendat clubul Fenerbahce cu suma de 50.000 de euro şi a dispus închiderea parţială a stadionului “Sukru Saracoglu” cu cel puţin 5.000 de locuri pentru următorul meci în care Fenerbahce va fi club gazdă.

În plus, închiderea parţială a unor sectoare ale stadionului “Sukru Saracoglu” este subiectul unei perioade de probă care se întinde pe următorii doi ani de la data emiterii prezentei decizii.

UEFA a mai acordat un avertisment clubului Fenerbahce SK, pentru conduita necorespunzătoare a echipei.

În motivarea Comisiei de Disciplină din cadrul UEFA, se menționează că galeria clubului din Istanbul a aruncat diverse obiecte pe gazon, a transmis mesaje provocatoare cu caracter ofensator şi a avut scandări interzise.

Pe 27 iulie, Dinamo Kiev, echipa pregătită de către Mircea Lucescu, s-a impus cu 2-1 după prelungiri la Istanbul, în manşa a doua a turului 2 preliminar al Ligii Campionilor.

După ce Buyalskyi a marcat golul de 1-0, în minutul 57, fanii au început să scandeze "La la la la laaa, Vladimir Putin". Şi nu a fost vorba despre câţiva spectatori. Nu scandau toţi cei 50.509 fani prezenţi pe stadion, dar din imagini se vede că strigau cei mai mulţi dintre ei.

Ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasil Bodnar (45 de ani), a condamnat în termeni duri scandările suporterilor turci în favoarea lui Vladimir Putin (69 de ani).

Președintele lui Fenerbahce a refuzat să-și ceară scuze după ce fanii au scandat numele lui Putin! Ce a spus despre Lucescu

Președintele lui Fenerbahce, Ali Koc, a transmis că nu crede că este necesar să își ceară scuze în fața ucrainenilor în numele clubului. Oficialul lui Fenerbahce consideră că, deși nu este de acord cu scandările făcute de suporterii turci, aceștia au fost provocați să facă acest lucru.

Acesta spune că suporterii au început să scandeze numele lui Vladmir Putin doar după ce portarul de rezervă al lui Dinamo Kiev, Denys Boyko, i-a provocat prin mai multe aluzii la fosta sa echipă, Beșiktaș.

Totuși, Koc a ținut să îi mulțumească lui Mircea Lucescu pentru că a intervenit în momentul în care a observat gesturile portarului Boyko.

”Noi nu ne vom cere iertare față de Ucraina. Vă explic motivul. După ce discursul lung al ambasadorului ucrainean, el ar trebui să își ceară iertare față de noi.

Din punctul meu de vedere, scandările respective au fost departe de identitatea și valorile clubului, dar ce putem să facem noi, să le punem fermoar la gură suporterilor? De ce a fost nevoie de acea reacție?

Portarul de rezervă (n.red. Denys Boyko) de la Dinamo Kiev a jucat pentru o echipă din Turcia (n.red. Beșiktaș). El i-a enervat pe suporteri pentru că a făcut un semn care simboliza fosta sa echipă. După golul lor, acesta s-a ridicat de pe bancă și a făcut aceste semne în fața suporterilor. A făcut intenționat. Aș dori să îi mulțumesc domnului Mircea Lucescu pentru că l-a certat.

Poziția adoptată de Turcia și de clubul Fenerbahce în ceea ce privește acest război este clară. Nu suntem de partea nimănui, suntem împotriva războiului. Suntem de partea umanității. Avem jucători ucraineni și jucători ruși”, a transmis președintele lui Fenerbahce, Ali Koc, potrivit Fanatik.com.tr.

Sursa: Digisport https://www.digisport.ro/fotbal/champions-league/uefa-a-anuntat-sanctiunea-pentru-fenerbahce-dupa-ce-fanii-turci-i-au-scandat-numele-lui-vladimir-putin-1838723

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.