Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

ASUS cheamă în service 10.000 de plăci de bază Z690 care se încing și se topesc


Recommended Posts

Review Intel Core i9-12900K ASUS ROG Maximus Z690 Hero

 

Seria de procesoare Intel 12th Gen a fost lansată acum aproape un an, iar una dintre cele mai tari plăci de bază disponibile pe piață a avut încă de la bun început câteva probleme. Este vorba despre ROG Maximus Z690 Hero, iar astăzi, la șapte luni după ce un video pe YouTube a scos în evidență problema plăcii, cei de la ASUS au decis să cheme modelele afectate în service. Momentan sunt în jur de 10.000 de astfel de plăci în circulație, deci schema asta o să-i coste destul.

 

 

Problema a fost descoperită de Buildzoid, un YouTuber recunoscut pentru analizele sale foarte detaliate despre hardware. Acesta ne arată cum ASUS a montat un capacitor invers, în apropierea tranzistorilor de tip MOSFET. Capacitorul montat greșit cauzează inversarea polarității, ceea ce duce la defecțiunea MOSFET-ilor, care într-un final se încing și se ard.

 

Cum îți dai seama dacă placa ta ASUS este în regulă?

 

Conform celor de la ASUS, singurul model cu probleme este ROG Maximus Z690 Hero cu part number-ul 90MB18E0-MVAAY0. Dar în cazul în care deții o astfel de placă de bază, producătorul a pus la dispoziția clienților o pagină cu ajutorul căreia poți verifica dacă modelul tău suferă de această problemă sau nu.

 

ASUS ROG Maximus Z690 Hero verificare serial number

 

Platforma de teste de la Zona include un procesor Intel Core i9-12900KF montat fix pe această placă de bază, chestie care mi-a permis să verific dacă am o placă cu probleme sau nu. Am luat codul de pe abțibildul plasat pe slotul de 24 de pini și l-am introdus pe site-ul celor de la ASUS, iar spre fericirea noastră, modelul pe care-l avem noi nu suferă de această problemă.

 

Chiar dacă sună destul de grav, realitatea este ceva mai roz. Din toate cele 10.000 de plăci de bază care ar putea fi afectate de această problemă, doar 10 au ajuns în service după ce s-au ars și topit. Deci există o șansă bună ca placa ta să fie în regulă, chiar dacă e printre cele care sunt rechemate. Nu știu să vă spun dacă există un trigger care duce la defectarea plăcii, dar 10 din 10 mii nu sună chiar atât de dramatic pe cât pare la prima vedere… dacă nu îți arde casa.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.