Jump to content

ANL. Modificarea prevederilor cu privire la sumele reprezentând recuperarea investiţiei din cuantumul chiriei


 Share

Recommended Posts

Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe a fost modificată de Ordonanţa nr. 22/2022.  

 

Pentru a asigura evidenţa sumelor care trebuie virate de către autorităţile administraţiei publice locale, ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi/sau centrale, care au în administrare locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, se propune modificarea prevederilor cu privire la sumele reprezentând recuperarea investiţiei din cuantumul chiriei, calculată în funcţie de durata normată de funcţionare a clădirii, respectiv cu privire la sumele rezultate din vânzare şi virate către ANL în sensul creării unei obligativităţi de a transmite, lunar, la ANL, datele necesare într-o formă standardizată, general valabilă pentru aceste instituţii.  

 

Cuantumul chiriei stabilite după aplicarea coeficienţilor de ponderare suma reprezentând recuperarea investiţiei, diminuată corespunzător, se virează, în termen de 30 de zile de la data la care plata chiriei devine scadentă, de către autorităţile administraţiei publice locale în contul A.N.L. deschis la Trezoreria Statului şi se utilizează pentru dezvoltarea fondului de locuinţe prin A.N.L.

 

LexCafe

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.