Jump to content

Andrei Pleșu, despre scrisoarea celor 100 de intelectuali și reacția lui Sorin Cîmpeanu


FROG ZEW
 Share

Recommended Posts

Andrei-Plesu-Unibuc.jpg?fit=820%2C615&ssl=1

 

“O replică pe măsură ar fi, în acest caz, că nu se compară 100 de inși cu performanțe profesionale clare și recunoscute cu 1 ministru!”, apreciază scriitorul și filosoful Andrei Pleșu într-un articol publicat în Dilema Veche, despre reacția ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, la scrisoarea celor 100 de intelectuali care viza proiectele noilor legi ale educației.

 

Andrei Pleșu își exprimă scepticismul față de astfel de demersuri, “după experiența ultimilor 30 de ani”. Drept argument, el face trimitere la aprecierile ministrului, potrivit căruia cei 100 ar reprezenta un “grup de interese”, dar și la referirile demnitarului român la numărul mult mai mare de oameni care nu s-au exprimat în același sens cu cei 100 sau care ar beneficia de pe urma legii. În acest sens, el notează:

 

“Autorii scrisorii nu sînt decît un impur „grup de interese”, pus pe subminarea autorității guvernamentale. Ca să nu mai spunem că sînt doar 100! Păi, se compară ei cu cei 3,5 milioane de elevi cărora le este dedicată legea?! O replică pe măsură ar fi, în acest caz, că nu se compară 100 de inși cu performanțe profesionale clare și recunoscute cu 1 ministru!”

 

Andrei Pleșu reafirmă în articolul său (integral aici) că cei 100 de intelectuali sunt, majoritatea, “performeri în plan cultural și administrativ, pe care nu-i poți evacua atît de nonșalant, atunci cînd te contrazic”. Și concluzionează: “Despre ei se va mai vorbi și după ce o sumedenie de miniștri actuali vor reintra în anonimat…”.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.