Jump to content

Noile procesoare AMD Ryzen 7000 au probleme cu temperaturile


Recommended Posts

Noile procesoare AMD Ryzen 7000 au probleme cu temperaturile

 

Noile procesoare AMD Zen 4 vin cu un spor de performanță semnificativ, însă, din nefericire, și consumul de energie este mult mai mare față de seria Ryzen 5000. Vârfurile de gamă Ryzen 9 7950X și Ryzen 9 7900X au TDP de 170 W (PPT 230 W), iar primele teste realizate pe watercooling nu arată prea bine.

 

Testat pe un cooler all-in-one performant cu radiator de 360 mm, Ryzen 9 7950X la frecvențe stock ajunge la un consum de 230 W în load, iar temperatura urcă rapid la 95 °C.

 

Ce e și mai îngrijorător e că nu doar vârful de gamă suferă de această problemă, ci și celelalte SKU-uri mai puțin performante, Wccftech susținând că pe acestea temperaturile în load sunt cuprinse între 92 – 94 °C. Trebuie menționat, însă, că unitățile testate sunt engineering/qualifying samples, așadar e posibil ca pe variantele retail să vedem rezultate ceva mai bune.

 

În mod surprinzător, Intel Raptor Lake Core i9-13900K, despre care inițial se zvonea că suferă de supraîncălzire, se descurcă mult mai bine. Cu un overclock all core la 5.3 Ghz și același cooler all-in-one de 360 mm acesta urcă până la un maxim de 85 °C și nu intră în power sau thermal throttling.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.