Jump to content

Intel Arc A770 și Arc A750 vor fi disponibile în curând. Vor concura cu RTX 3060 și AMD RX 6600


Recommended Posts

Intel Arc A770 și Arc A750 vor fi disponibile în curând. Vor concura cu RTX 3060 și AMD RX 6600

 

La cum a decurs „lansarea” plăcilor video Arc Alchemist avem toate motivele să credem că Intel a abandonat proiectul, însă lucrurile nu stau deloc așa, susține producătorul. În cadrul unor interviuri acordate publicațiilor Digital

 

Foundry și PCGamesHardware, reprezentanții companiei au confirmat că Arc A770 și Arc 750 vor fi disponibile în curând.

Arc A770 este flagship-ul seriei și va fi disponibil în variante cu 8 GB și 16 GB de memorie RAM. Ca nivel de performanță, însă, acesta nu va concura cu vârfurile de gamă de la NVIDIA și AMD, ci cu seriile de mijloc RTX 3060 și Radeon RX 6600.

 

Prețurile vor fi cuprinse între 300 – 400 dolari, dar pot varia considerabil în funcție de producător, implementare și condițiile din piață, susține Intel. Totuși, la prima vedere, Arc A770 nu pare să aibă niciun avantaj competitiv. Prețul pare să fie identic cu cel practicat de competitori, iar suportul pentru tehnologiile Intel de ray tracing și AI upscaling este incert.

 

Și mai rău, plăcile video de la Intel au nevoie de o platformă compatibilă cu Resizable Bar, în lipsa acesteia performanța fiind redusă chiar și cu 40%. Modelul mai slab, Arc A750, dispune de același GPU ACM-G10, însă are 24 nuclee Xe (vs. 32 pe Arc 770), 24 unități de ray tracing și maxim 8 GB RAM. Va concura cu RTX 3060 mobile și va fi disponibil la prețuri cuprinse între 279 – 329 dolari.

 

Intel Arc A770 și Arc A750 vor fi disponibile în curând. Vor concura cu RTX 3060 și AMD RX 6600

 

Cât despre drivere, producătorul susține că lucrează în strânsă colaborare cu dezvoltatorii de jocuri, aplicații și API-uri pentru ca performanța și stabilitatea să fie cât mai bune la momentul lansării.

 

Din nefericire, GPU-urilor vor fi disponibile inițial doar în cantiăți limitate și doar în anumite regiuni. Vor fi disponibile atât modele de referință Intel, cât și implementări custom, însă numărul modelelor va fi considerabil mai mic decât în cazul GPU-urilor NVIDIA și AMD.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.