Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Se vor raporta la ANAF toate detaliile despre cumpărătorii online care plătesc ramburs


Claude.
 Share

Recommended Posts

ANAF doreşte să depisteze firmele sau persoanele care vând prin intermediul platformelor online şi se sustrag de la obligaţia de a-şi declara veniturile. Persoanele care vând ocazional prin intermediul acestor platforme, nu sunt vizate.

 

 Ordinul nr. 1644/2022 a fost aprobat modelul şi conţinutul formularului 395 “Declaraţie informativă privind trimiterile poştale contra ramburs efectuate de către furnizorii de servicii poştale pe teritoriul naţional”.  

 

Pentru trimiterile poştale contra ramburs efectuate pe teritoriul naţional, persoanele autorizate pentru activitatea de furnizare a serviciilor poştale au obligaţia transmiterii informaţiilor prevăzute în anexa nr. 1 la ordin lunar, până în ultima zi calendaristică a lunii următoare perioadei de raportare.  

 

În situaţia în care furnizorul de servicii poştale constată anumite erori în declaraţia depusă iniţial, acesta poate rectifica informaţiile referitoare la documentul de transport.  

 

Declaraţia se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, pe portalul e – guvernare. Pentru depunerea declaraţiei, plătitorul trebuie să deţină un certificat calificat, eliberat în condiţiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică.

 

LexCafe

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.