Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Skoda Octavia va primi o versiune complet electrică, bazată pe o platformă dedicată


Claude.
 Share

Recommended Posts

Skoda Octavia va primi o versiune complet electrică, bazată pe o platformă dedicată - Poza 1

 

Potrivit celor mai noi informații, Skoda Octavia va primi o versiune electrică în viitorul apropiat. Noul model ar urma să fie bazat pe o platformă nouă, dedicată și va fi lansat spre sfârșitul deceniului.

 

Constructorul ceh se pregătește să facă pasul către o gamă nouă de modele electrice în viitorul apropiat. Am văzut, deja, că Skoda are de gând să lanseze nu mai puțin de 3 modele noi cu zero emisii până în 2026.  Acum, potrivit publicației Autocar, Skoda Octavia, cel mai popular model al mărcii din Mlada Boleslav, ar urma să primească o versiune complet electrică. Aceasta ar urma să fie lansată în 2026, alături de un SUV cu 7 locuri, un crossover, și un mini SUV înlocuitor pentru Fabia.  

 

Conform informațiilor, viitorul Octavia electric va fi bazat pe o platformă nouă, dedicată mașinilor electrice. Cel mai probabil, este vorba de noua arhitectură SSP, care va înlocui treptat platforma existentă MEB. Este de așteptat ca noul model să beneficieze de o versiune mai avansată a acumulatorului de 89 kWh și de o autonomie de 595 de kilometri în regim WLTP.  De asemenea, priza va putea trage un curent de până la 200 kW, iar Octavia electric va primi și o versiune RS.   

 

Aceasta ar urma să aibă tracțiune integrală și patru motoare electrice. Versiunile obișnuite vor avea două roți motrice pe puntea față și două motoare electrice. Ca design, viitorul Octavia electric va adopta noul limbaj de design al mărcii, Modern Solid, văzut la conceptul Vision 7S. Cel mai probabil, viitorul model va fi oferit în continuare în variantele sedan și combi.  

 

Actuala generație Skoda Octavia va primi un facelift în 2024. Acest model va fi oferit doar cu motoare termice convenționale și hibride. Este posibil ca acest model să fie vândut în paralel cu viitoarea versiune electrică.

 

AutoMarket

Link to comment
Share on other sites

  • KOPPEN locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.