Jump to content

Formula 1: Nicholas Latifi va părăsi echipa Williams la finalul sezonului


Claude.
 Share

Recommended Posts

Formula 1: Nicholas Latifi va părăsi echipa Williams la finalul sezonului - Poza 1

 

Echipa britanică de Formula 1 Williams a anunțat că Nicholas Latifi va părăsi echipa la finalul acestui sezon. Pilotul canadian ar putea părăsi complet competiția după doar 3 sezoane.

 

Nicholas Latifi va părăsi echipa Williams la finalul acestui sezon de Formula 1. Anunțul a fost făcut de către echipa britanică, care nu va reînnoi parteneriatul cu pilotul canadian pentru sezonul 2023.  Anunțul vine în contextul în care Latifi a avut parte de un sezon dezamăgitor.

 

Până acum, pilotul canadian nu a reușit să adune niciun punct, fiind singurul pilot full-time care nu reușește acest lucru. Coechipierul său, Alex Albon a adunat 4 puncte până în acest moment. În ultima etapă din Italia, Albon a fost înlocuit de Nyck de Vries după ce pilotul thailandez a fost diagnosticat cu apendicită.  

 

În acea cursă, de Vries a reușit să termine în puncte, în prima sa cursă de Formula 1. Olandezul a terminat pe locul 9 și a adunat două puncte.  Nicholas Latifi a debutat în Formula 1 cu echipa Williams în 2020, an în care echipa nu a reușit să adune puncte. 2021 a fost un an ceva mai bun pentru echipă și pentru Latifi, care a reușit să adune 7 puncte.

 

În schimb, canadianul a dezamăgit în acest sezon, el fiind bătut convingător de coechipierii săi. Nu se știe dacă Nicholas Latifi va rămâne în Formula 1 după acest sezon.

 

De cealaltă parte, Williams nu a confirmat cine îl va înlocui pe canadian. Având în vedere ultima etapă, Nyck de Vries pare favorit să-i ia locul lui Latifi la echipă în 2023. Alex Albon a fost, deja, confirmat pentru încă un sezon la Williams.

 

Automarket

Link to comment
Share on other sites

  • KOPPEN locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.