Jump to content

Ford a demarat construcția celei mai mari uzine de mașini electrice construite vreodată


Claude.
 Share

Recommended Posts

https%3A%2F%2Fwww.promotor.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F09%2Fblueoval-city-1.jpeg

 

Planurile Ford în ceea ce privește viitorul electric al mărcii se dovedesc a fi grandioase, în strategia constructorului american fiind inclusă și o noua uzină dedicată mașinilor cu zero emisii. Astfel, Ford a anunțat oficial începutul lucrărilor de construcție pentru noua uzină de mașini electrice și baterii, uzină ce va fi recunoscută sub numele de BlueOval City. Nu este o simplă uzină însă, ci cea mai mare uzină construită vreodată de producătorul de peste Ocean.  

 

Noua uzină BlueOval City a celor de la Ford este construită în statul Tennessee din Statele Unite ale Americii. Construcția se întinde pe o suprafață de aproximativ 15 kilometri pătrați. Potrivit planului făcut public de oficialii constructorului american, uzina ar urma să fie gata în numai trei ani, urmând să intre în funcțiune în anul 2025. Investiția este una uriașă, cei de la Ford urmând să bage în acest proiect aproximativ 5.6 miliarde de dolari.  

 

Având ca obiectiv accelerarea tranziției către viitorul electric, Ford își propune să mute în această uzină toate liniile de asamblare a mașinilor electrice din gamă. Aici vor fi construite, spre exemplu, toate camioanele electrice ale mărcii, precum ar fi Ford F-150 Lightning.

 

În plus, tot în cadrul acestei uzine urmează să fie construite și bateriile pentru toate mașinile electrice produse de cei de la Ford.

 

Ford vrea să construiască 2 milioane de mașini electrice anual Eric Grobb, director al departamentului de construcții al producătorului american, s-a arătat entuziasmat de noul proiect al companiei pe care o reprezintă, declarând că “noua uzină reprezintă modelul pentru viitoarele facilitați de producție Ford”.

 

Totodată, Grobb spune că această facilitate “îi va permite mărcii să ușureze tranziția Americii către mașinile electrice”.  

 

Planurile celor de la Ford în această direcție sunt extrem de ambițioase, constructorul american fixându-și ca obiectiv o cifră de producție anuală de 2 milioane de mașini electrice începând cu anul 2026. Fără doar și poate, uzina aceasta îi va ajuta pe cei de la Ford să își duca la buna îndeplinire acest obiectiv!


ProMotor

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.